Overslaan en naar de inhoud gaan

Weg deels afgesloten tijdens Kindervakantiewerk Maasbree

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:55

Een verkeersdeskundige van de gemeente onderzoekt de optie om de Pastoor Leursstraat op donderdag 4 augustus deels af te sluiten voor het feest voor de honderden vrijwilligers van het Kindervakantiewerk (KVW).

Donderdag zal die advies uitbrengen over het voorgesteld alternatief van Mafcentrum en KVW nu de weg definitief niet in zijn geheel mag worden afgesloten.

Geen tap
Het Mafcentrum kwam met het alternatief aangezien het verplaatsen van de activiteit voor de vrijwilligers van het jongerencentrum geen optie is. "Dat is niet werkbaar omdat we daar geen voorzieningen als toiletten, geluidsinstallatie en tap voorhanden hebben", zegt Luc Koopmans die als vrijwilliger van het Mafcentrum en bestuurslid van KVW maandagavond in een overleg met onder meer wethouder Arno Janssen aanschoof.

Positief
Koopmans: "Het was een heel positief gesprek en we worden bijgestaan door een ambtenaar bij de vergunningaanvraag die sinds het dodelijk incident twee jaar geleden in Haaksbergen aan strengere eisen moet voldoen. Daar komen we wel uit. Zo hoeven we met de grondeigenaren geen formele contracten af te sluiten maar volstaan mondelinge afspraken over grondgebruik."

530 kinderen
Het KVW vindt in de eerste week van augustus voor de 54e keer plaats in Maasbree met een record aantal deelnemers: 530 kinderen zijn al aangemeld. Net iets meer dan het record in 1984 van 520 deelnemers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Café Mafcentrum Maasbree heropent
Kindervakantiewerk Helden getroffen door krentenbaard
Inbrekers op heterdaad betrapt in Maasbree
Snelle doorstart lonkt voor failliet Elektro Limburg
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen