Overslaan en naar de inhoud gaan

Weg deels afgesloten tijdens Kindervakantiewerk Maasbree

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:55

Een verkeersdeskundige van de gemeente onderzoekt de optie om de Pastoor Leursstraat op donderdag 4 augustus deels af te sluiten voor het feest voor de honderden vrijwilligers van het Kindervakantiewerk (KVW).

Donderdag zal die advies uitbrengen over het voorgesteld alternatief van Mafcentrum en KVW nu de weg definitief niet in zijn geheel mag worden afgesloten.

Geen tap
Het Mafcentrum kwam met het alternatief aangezien het verplaatsen van de activiteit voor de vrijwilligers van het jongerencentrum geen optie is. "Dat is niet werkbaar omdat we daar geen voorzieningen als toiletten, geluidsinstallatie en tap voorhanden hebben", zegt Luc Koopmans die als vrijwilliger van het Mafcentrum en bestuurslid van KVW maandagavond in een overleg met onder meer wethouder Arno Janssen aanschoof.

Positief
Koopmans: "Het was een heel positief gesprek en we worden bijgestaan door een ambtenaar bij de vergunningaanvraag die sinds het dodelijk incident twee jaar geleden in Haaksbergen aan strengere eisen moet voldoen. Daar komen we wel uit. Zo hoeven we met de grondeigenaren geen formele contracten af te sluiten maar volstaan mondelinge afspraken over grondgebruik."

530 kinderen
Het KVW vindt in de eerste week van augustus voor de 54e keer plaats in Maasbree met een record aantal deelnemers: 530 kinderen zijn al aangemeld. Net iets meer dan het record in 1984 van 520 deelnemers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Café Mafcentrum Maasbree heropent
Kindervakantiewerk Helden getroffen door krentenbaard
Inbrekers op heterdaad betrapt in Maasbree
Snelle doorstart lonkt voor failliet Elektro Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen