Overslaan en naar de inhoud gaan

Weertse 'Holland's Got Talent-groep' danst voor goed doel

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 19:12

Breakdancegroep Fresh Allstars van Dansschool Fresh uit Weert gaat zaterdag met een breakdancewedstrijd geld inzamelen voor een breakdanceproject in Ethiopië.

Met dit project willen zij iets doen voor de jongeren in dit land. De dansformatie is bekend van het tv-programma Holland's Got Talent.

Lees ook: Dansers uit Weert naar finale Holland's Got Talent.

Eén van de dansers van de groep, de 15-jarige Paulos Claessens, is van Ethiopische herkomst. Hij is geadopteerd door een gezin uit Weert en zijn ouders hebben de stichting Kans op Toekomst opgericht om andere kinderen in het Afrikaanse land te helpen.

Adopteren
"We hadden al twee dochters, we wisten al dat we een derde kind wilden adopteren. De biologische moeder van
Paulos was een tienermoeder, we weten niet wie ze is. Samen met onze dochters hebben we Paulos in Ethiopië ontmoet, de rest was eigenlijk heel vanzelfsprekend", vertelt moeder Herma in AvondGasten.

Dansles
Het breakdanceproject in Ethiopië loopt al sinds 2010 en helpt hangjongeren aan een activiteit. De trainer van de breakdancegroep, Raymon Truijen, ging voor de stichting in 2010 al naar Ethiopië om daar een trainer op te leiden. Komende zomer wil Paulos zelf breakdanceles gaan geven in zijn geboorteland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dansers uit Weert naar finale Holland's Got Talent
Dansers uit Weert stranden in finale Holland's Got Talent
Venray verruimt de regels voor adopteren van rotondes
Schaap, voeren, dieren verzorgen, kinderboerderij
Tientallen adoptieouders voor dieren kinderboerderij
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen