Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weerts gezin met auto vlak voor ingestorte brug

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 16:38

Een gezin uit Weert stond dinsdagmorgen met hun auto vlak voor de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. "We dachten eerst aan een verkeersongeluk."

Anja Niessen reed met haar man en twee zoons in de richting van de hangbrug op de snelweg A10 toen die instortte. Ze waren zo'n 500 meter verwijderd van de plek waar het gruwelijk mis ging.

Aanschuiven
De ramp heeft inmiddels ruim twintig slachtoffers geëist. De familie Niessen stond op het moment van de instorting met hun voertuig stil in een tunnel. "Het was noodweer, en daarom moesten we al aanschuiven", vertelt Anja Niessen in de L1 Avondshow.

Luister ook: Gezin uit Weert in file richting Genua toen brug instortte

Ongeluk
Ze hadden in eerste instantie niet in de gaten wat voor tragedie zich niet ver van hen vandaan had voltrokken. "We zagen twee politieauto's en dachten aan een ongeluk. Toen er nog eens tien volgden, dachten we dat het een groot ongeluk moest zijn."

Foto: Anja Niessen

Trillingen
Pas toen ze over de vangrail konden kijken, zagen ze wat er daadwerkelijk was gebeurd. "We hadden totaal niet in de gaten wat de omvang was. We voelden wel wat trillingen, maar dachten dat het een blikseminslag was."

Reddingsactie
Niessen vertelt dat er veel helikopters, ambulances, politie en graafmachines in de omgeving te zien zijn. Reddingswerkers proberen met man en macht zo veel mogelijk levens te redden. De Nederlandse ambassade in Rome en de consulaat-generaal in Milaan zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn bij het instorten van de verkeersbrug in de havenstad.

Heb jij een nieuwstip voor de redactie van 1Limburg? WhatsApp dit dan naar 06 83 54 19 20.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen