Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weerts gezin met auto vlak voor ingestorte brug

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 16:38

Een gezin uit Weert stond dinsdagmorgen met hun auto vlak voor de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. "We dachten eerst aan een verkeersongeluk."

Anja Niessen reed met haar man en twee zoons in de richting van de hangbrug op de snelweg A10 toen die instortte. Ze waren zo'n 500 meter verwijderd van de plek waar het gruwelijk mis ging.

Aanschuiven
De ramp heeft inmiddels ruim twintig slachtoffers geëist. De familie Niessen stond op het moment van de instorting met hun voertuig stil in een tunnel. "Het was noodweer, en daarom moesten we al aanschuiven", vertelt Anja Niessen in de L1 Avondshow.

Luister ook: Gezin uit Weert in file richting Genua toen brug instortte

Ongeluk
Ze hadden in eerste instantie niet in de gaten wat voor tragedie zich niet ver van hen vandaan had voltrokken. "We zagen twee politieauto's en dachten aan een ongeluk. Toen er nog eens tien volgden, dachten we dat het een groot ongeluk moest zijn."

Foto: Anja Niessen

Trillingen
Pas toen ze over de vangrail konden kijken, zagen ze wat er daadwerkelijk was gebeurd. "We hadden totaal niet in de gaten wat de omvang was. We voelden wel wat trillingen, maar dachten dat het een blikseminslag was."

Reddingsactie
Niessen vertelt dat er veel helikopters, ambulances, politie en graafmachines in de omgeving te zien zijn. Reddingswerkers proberen met man en macht zo veel mogelijk levens te redden. De Nederlandse ambassade in Rome en de consulaat-generaal in Milaan zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn bij het instorten van de verkeersbrug in de havenstad.

Heb jij een nieuwstip voor de redactie van 1Limburg? WhatsApp dit dan naar 06 83 54 19 20.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen