Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerts gezin met auto vlak voor ingestorte brug

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 16:38

Een gezin uit Weert stond dinsdagmorgen met hun auto vlak voor de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. "We dachten eerst aan een verkeersongeluk."

Anja Niessen reed met haar man en twee zoons in de richting van de hangbrug op de snelweg A10 toen die instortte. Ze waren zo'n 500 meter verwijderd van de plek waar het gruwelijk mis ging.

Aanschuiven
De ramp heeft inmiddels ruim twintig slachtoffers geëist. De familie Niessen stond op het moment van de instorting met hun voertuig stil in een tunnel. "Het was noodweer, en daarom moesten we al aanschuiven", vertelt Anja Niessen in de L1 Avondshow.

Luister ook: Gezin uit Weert in file richting Genua toen brug instortte

Ongeluk
Ze hadden in eerste instantie niet in de gaten wat voor tragedie zich niet ver van hen vandaan had voltrokken. "We zagen twee politieauto's en dachten aan een ongeluk. Toen er nog eens tien volgden, dachten we dat het een groot ongeluk moest zijn."

Foto: Anja Niessen

Trillingen
Pas toen ze over de vangrail konden kijken, zagen ze wat er daadwerkelijk was gebeurd. "We hadden totaal niet in de gaten wat de omvang was. We voelden wel wat trillingen, maar dachten dat het een blikseminslag was."

Reddingsactie
Niessen vertelt dat er veel helikopters, ambulances, politie en graafmachines in de omgeving te zien zijn. Reddingswerkers proberen met man en macht zo veel mogelijk levens te redden. De Nederlandse ambassade in Rome en de consulaat-generaal in Milaan zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn bij het instorten van de verkeersbrug in de havenstad.

Heb jij een nieuwstip voor de redactie van 1Limburg? WhatsApp dit dan naar 06 83 54 19 20.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen