Overslaan en naar de inhoud gaan

'Weerterlandpas ook voor theater en lidmaatschap club'

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2015 - 21:11

De Weerterlandpas zou niet alleen ingezet kunnen worden voor het afleveren van afval bij het milieustation en het parkeren in Weert, maar ook voor een bezoek aan het Munttheater, het lidmaatschap van een vereniging of andere sociaal-culturele activiteiten in Weert.

Tenminste, dat vindt de gemeenteraad van Weert. Die besprak deze week een voorstel van de SP om de Weerterlandpas breder in te zetten.

Deelname aan maatschappij
Achterliggende gedachte van de SP daarbij was dat 'volwaardige deelname aan maatschappelijke, recreatieve, culturele, sportieve voorzieningen toegankelijk dienen te zijn voor elke inwoner van Weert'. Door kortingen op sociaal-culturele activiteiten aan te bieden, zou de deelname aan de maatschappij voor bepaalde groepen bevorderd worden. Bovendien zou de Weerterlandpas gebruikt kunnen worden voor korting op bepaalde goederen, vindt de SP. En daarmee zou de economie in Weert weer een stimulans krijgen, doordat er meer geld wordt besteed.

Goed idee
De overige partijen vonden het een goed idee de mogelijkheden van Weerterlandpas uit te breiden. Echter ze vonden niet dat dat alleen zou moeten gelden voor minima of mensen die krap bij kas zitten. Elke Weertenaar zou van de extra mogelijkheden en kortingen moeten kunnen profiteren, stelden ze. Wethouder Harrie Litjens zegde toe met het idee aan de slag te gaan, maar gaf wel meteen aan dat de uitslag enige tijd op zich zou kunnen laten wachten. Hij wil het onderzoek namelijk grondig aanpakken, gaf hij aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gratis cultuur en sport via voedselbank Weert
Instellingen Weert hangt bezuiniging boven hoofd
Maaspoort
Theaters in Limburg noteren veel meer bezoekers
Theater Musical
Limburgse amateurtoneelprijzen uitgereikt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen