Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Weerterlandpas ook voor theater en lidmaatschap club'

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2015 - 21:11

De Weerterlandpas zou niet alleen ingezet kunnen worden voor het afleveren van afval bij het milieustation en het parkeren in Weert, maar ook voor een bezoek aan het Munttheater, het lidmaatschap van een vereniging of andere sociaal-culturele activiteiten in Weert.

Tenminste, dat vindt de gemeenteraad van Weert. Die besprak deze week een voorstel van de SP om de Weerterlandpas breder in te zetten.

Deelname aan maatschappij
Achterliggende gedachte van de SP daarbij was dat 'volwaardige deelname aan maatschappelijke, recreatieve, culturele, sportieve voorzieningen toegankelijk dienen te zijn voor elke inwoner van Weert'. Door kortingen op sociaal-culturele activiteiten aan te bieden, zou de deelname aan de maatschappij voor bepaalde groepen bevorderd worden. Bovendien zou de Weerterlandpas gebruikt kunnen worden voor korting op bepaalde goederen, vindt de SP. En daarmee zou de economie in Weert weer een stimulans krijgen, doordat er meer geld wordt besteed.

Goed idee
De overige partijen vonden het een goed idee de mogelijkheden van Weerterlandpas uit te breiden. Echter ze vonden niet dat dat alleen zou moeten gelden voor minima of mensen die krap bij kas zitten. Elke Weertenaar zou van de extra mogelijkheden en kortingen moeten kunnen profiteren, stelden ze. Wethouder Harrie Litjens zegde toe met het idee aan de slag te gaan, maar gaf wel meteen aan dat de uitslag enige tijd op zich zou kunnen laten wachten. Hij wil het onderzoek namelijk grondig aanpakken, gaf hij aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gratis cultuur en sport via voedselbank Weert
Instellingen Weert hangt bezuiniging boven hoofd
Maaspoort
Theaters in Limburg noteren veel meer bezoekers
Theater Musical
Limburgse amateurtoneelprijzen uitgereikt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen