Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weerter wijk geteisterd door rattenplaag

Geplaatst opzaterdag 15 september 2018 - 6:10

De gemeente Weert heeft het druk met het bestrijden van een rattenplaag.

De zwarte rat teistert de wijk Moesel. Volgens een woordvoerder is er een flinke toename van het aantal klachten over ratten. In heel 2017 kwamen 26 klachten binnen; dit jaar zijn er al 35 klachten ingediend terwijl het pas september is.

Lokdozen
De ratten worden bestreden met vallen en gif. Dat wordt neergelegd in afgesloten lokdozen, waar alleen de ratten in kunnen en waar bijvoorbeeld kinderen niet aan kunnen.

'Plaag'
"Mensen vinden ratten akelig. Ook verspreiden ze ziektes. En we zien dat het niet om een enkele rat gaat, maar dat het er veel zijn", zegt Ivo Linssen, die verantwoordelijk is voor de ongediertebestrijding binnen de gemeente Weert.

Voedsel
Hij vermoedt dat de dieren op eten afkomen dat in de wijk te vinden is. "Dat kan brood zijn dat voor de eendjes wordt uitgestrooid, maar het kunnen ook vuilnisbakken zijn die niet goed zijn afgesloten", aldus Linssen.

Omdat er steeds meer klachten over de zwarte rat in de wijk Moesel binnenkomen bij de gemeente, wordt de bestrijding nog verder geïntensiveerd.

Luister ook: Rattenplaag teistert buurt in Weert

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen