Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weerter wijk geteisterd door rattenplaag

Geplaatst opzaterdag 15 september 2018 - 6:10

De gemeente Weert heeft het druk met het bestrijden van een rattenplaag.

De zwarte rat teistert de wijk Moesel. Volgens een woordvoerder is er een flinke toename van het aantal klachten over ratten. In heel 2017 kwamen 26 klachten binnen; dit jaar zijn er al 35 klachten ingediend terwijl het pas september is.

Lokdozen
De ratten worden bestreden met vallen en gif. Dat wordt neergelegd in afgesloten lokdozen, waar alleen de ratten in kunnen en waar bijvoorbeeld kinderen niet aan kunnen.

'Plaag'
"Mensen vinden ratten akelig. Ook verspreiden ze ziektes. En we zien dat het niet om een enkele rat gaat, maar dat het er veel zijn", zegt Ivo Linssen, die verantwoordelijk is voor de ongediertebestrijding binnen de gemeente Weert.

Voedsel
Hij vermoedt dat de dieren op eten afkomen dat in de wijk te vinden is. "Dat kan brood zijn dat voor de eendjes wordt uitgestrooid, maar het kunnen ook vuilnisbakken zijn die niet goed zijn afgesloten", aldus Linssen.

Omdat er steeds meer klachten over de zwarte rat in de wijk Moesel binnenkomen bij de gemeente, wordt de bestrijding nog verder geïntensiveerd.

Luister ook: Rattenplaag teistert buurt in Weert

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen