Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter scholieren maken hoogste hamburger ter wereld

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 17:53

De hoogste hamburger ter wereld moet eind volgende maand verrijzen in Weert.

Leerlingen van praktijkschool Het Kwadrant gaan op 26 april een hamburger bouwen die maar liefst zes meter hoog moet worden, meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Voedselbank
De culinaire prestatie wordt geleverd in wijkgebouw Keenterhart waar leerlingen van de vmbo-school zelf de broodjes, plakken vlees, blaadjes sla, schijfjes tomaat en augurk gaan stapelen. Na afloop wordt de reuzenburger in porties verkocht aan het publiek, dat vanaf 12:30 uur welkom is. Het geld dat de scholieren ermee verdienen gaat naar de voedselbank.

Fins record
Voor zover de redactie kon nagaan staat het record van de hoogste hamburger nu op naam van een cafetaria in Finland. Daar kwamen de burgerflippers tot ongeveer vijf meter, weet snack-nieuws.nl.

Groot, niet hoog
Dat record is niet erkend door het Guinness Book of Records. Die hebben wel een lemma met de grootste hamburger ooit. Dat gevaarte werd in Duitsland bereid en had een gewicht van ruim 1160 kilo. Echt hoog was die hamburger niet, het bestond uit slechts drie stukken vlees en één uit de kluiten gewassen broodje. Met saus en sla, uiteraard.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen