Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weerter scholen goed bij rekentoets

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 6:17

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo'ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3.

Dit blijkt uit de resultaten van de rekentoets 2015 die donderdag bekend zijn gemaakt.

Vmbo
Bij de vmbo-opleidingen basis en kader scoren het Kwadrant in Weert, Sint Ursula in Heythuysen en het Dendroncollege in Horst als Limburgs beste. Het gaat dan om het hoogste percentage leerlingen dat een voldoende heeft gehaald. Ze staan in de top vijftien van Nederland.

Bij de vmbo richtingen gemengd/theoretisch komen de meeste goede rekenaars voor op plek 27: Sint Ursula in Heythuysen. Gevolgd door Porta Mosana in Maastricht op plaats 35.

Havo en vwo
Bij de havo staan het Raayland College in Venray en de Philips van Horne in Weert in de top tien van scholen waar de meeste kinderen een voldoende hebben gescoord. En bij het vwo zitten de beste Limburgse rekenaars op Het College in Weert (plek 16) en het Raayland College in Venray (plek 32).

Weerter scholen
De Weerter scholen het Kwadrant en de Philips van Horne zijn door het ministerie uitgenodigd om over twee weken hun ‘best practices’ te delen tijdens een congres. "Misschien scoren we hoog omdat we van brugklas tot examenklas rekenen als vak op het lesrooster hebben staan. Náást wiskunde", zegt rekencoördinator George Sonderkamp van de Philips van Horne.

Onderaan
Bij de vmbo-richtingen bungelt het Sittardse DaCapo College helemaal onderaan de lijst. Bij de havo hebben het Grotius College in Heerlen en bij het vwo het Bonnefanten College de minst goede rekenaars.

Landelijk gezien zijn de rekentoetsen in 2015 beter gemaakt dan in 2014. Alle leerlingen moeten ook aan het einde van dit schooljaar de rekentoets maken, maar het cijfer telt alleen op het vwo mee voor het behalen van een diploma.

Bekijk op de kaart de resultaten per onderwijslocatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Middelbare scholen in Weert verrassen met groei
Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les
Astronomieclub gaat samenwerken met school Venray
Minder leerlingen melden zich aan op Sint Ursula
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen