Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter scholen goed bij rekentoets

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 6:17

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo'ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3.

Dit blijkt uit de resultaten van de rekentoets 2015 die donderdag bekend zijn gemaakt.

Vmbo
Bij de vmbo-opleidingen basis en kader scoren het Kwadrant in Weert, Sint Ursula in Heythuysen en het Dendroncollege in Horst als Limburgs beste. Het gaat dan om het hoogste percentage leerlingen dat een voldoende heeft gehaald. Ze staan in de top vijftien van Nederland.

Bij de vmbo richtingen gemengd/theoretisch komen de meeste goede rekenaars voor op plek 27: Sint Ursula in Heythuysen. Gevolgd door Porta Mosana in Maastricht op plaats 35.

Havo en vwo
Bij de havo staan het Raayland College in Venray en de Philips van Horne in Weert in de top tien van scholen waar de meeste kinderen een voldoende hebben gescoord. En bij het vwo zitten de beste Limburgse rekenaars op Het College in Weert (plek 16) en het Raayland College in Venray (plek 32).

Weerter scholen
De Weerter scholen het Kwadrant en de Philips van Horne zijn door het ministerie uitgenodigd om over twee weken hun ‘best practices’ te delen tijdens een congres. "Misschien scoren we hoog omdat we van brugklas tot examenklas rekenen als vak op het lesrooster hebben staan. Náást wiskunde", zegt rekencoördinator George Sonderkamp van de Philips van Horne.

Onderaan
Bij de vmbo-richtingen bungelt het Sittardse DaCapo College helemaal onderaan de lijst. Bij de havo hebben het Grotius College in Heerlen en bij het vwo het Bonnefanten College de minst goede rekenaars.

Landelijk gezien zijn de rekentoetsen in 2015 beter gemaakt dan in 2014. Alle leerlingen moeten ook aan het einde van dit schooljaar de rekentoets maken, maar het cijfer telt alleen op het vwo mee voor het behalen van een diploma.

Bekijk op de kaart de resultaten per onderwijslocatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Middelbare scholen in Weert verrassen met groei
Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les
Astronomieclub gaat samenwerken met school Venray
Minder leerlingen melden zich aan op Sint Ursula
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen