Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter scholen goed bij rekentoets

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 6:17

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo'ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3.

Dit blijkt uit de resultaten van de rekentoets 2015 die donderdag bekend zijn gemaakt.

Vmbo
Bij de vmbo-opleidingen basis en kader scoren het Kwadrant in Weert, Sint Ursula in Heythuysen en het Dendroncollege in Horst als Limburgs beste. Het gaat dan om het hoogste percentage leerlingen dat een voldoende heeft gehaald. Ze staan in de top vijftien van Nederland.

Bij de vmbo richtingen gemengd/theoretisch komen de meeste goede rekenaars voor op plek 27: Sint Ursula in Heythuysen. Gevolgd door Porta Mosana in Maastricht op plaats 35.

Havo en vwo
Bij de havo staan het Raayland College in Venray en de Philips van Horne in Weert in de top tien van scholen waar de meeste kinderen een voldoende hebben gescoord. En bij het vwo zitten de beste Limburgse rekenaars op Het College in Weert (plek 16) en het Raayland College in Venray (plek 32).

Weerter scholen
De Weerter scholen het Kwadrant en de Philips van Horne zijn door het ministerie uitgenodigd om over twee weken hun ‘best practices’ te delen tijdens een congres. "Misschien scoren we hoog omdat we van brugklas tot examenklas rekenen als vak op het lesrooster hebben staan. Náást wiskunde", zegt rekencoördinator George Sonderkamp van de Philips van Horne.

Onderaan
Bij de vmbo-richtingen bungelt het Sittardse DaCapo College helemaal onderaan de lijst. Bij de havo hebben het Grotius College in Heerlen en bij het vwo het Bonnefanten College de minst goede rekenaars.

Landelijk gezien zijn de rekentoetsen in 2015 beter gemaakt dan in 2014. Alle leerlingen moeten ook aan het einde van dit schooljaar de rekentoets maken, maar het cijfer telt alleen op het vwo mee voor het behalen van een diploma.

Bekijk op de kaart de resultaten per onderwijslocatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Middelbare scholen in Weert verrassen met groei
Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les
Astronomieclub gaat samenwerken met school Venray
Minder leerlingen melden zich aan op Sint Ursula
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen