Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter politicus maakt excuses na Hitler-imitatie

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 21:18

Een Hitler-imitatie van de Weertse politicus Niek Gruijthuijsen is voor zijn partij Weert Lokaal reden om het steunfractielid op het matje te roepen.

Een filmpje van de imitatie dook woensdag ineens op. Te zien is dat Gruijthuijsen niet alleen een bloksnor op zijn bovenlip heeft, maar ook is uitgedost als de dictator en zijn kapsel in de kenmerkende scheiding heeft gekamd.

Video: L1

Excuses gemaakt
Bestuursvoorzitter Mark Jankoski van Weert Lokaal, de grootste partij in de gemeenteraad, zegt dat het filmpje 'niet goed aanvoelt'. Jankoski en enkele andere partijprominenten hebben woensdagavond met Gruijthuijsen een 'stevig' gesprek gevoerd. "De heer Gruijthuijsen heeft in dit gesprek duidelijk te kennen gegeven zeer veel spijt van zijn handelen te hebben en de volle verantwoordelijkheid voor zijn handelen te nemen", zegt de voorzitter. "Hij kan dit niet meer terugdraaien en is zich ervan bewust dat hij als commissielid een voorbeeldfunctie heeft waarin dit niet past.

Voor het bestuur en de fractie volstaat de excuses van Gruijthuijsen en is het daarmee afgerond.

'Imitatiespelletje'
Volgens de voorzitter is het filmpje tijdens een privé-etentje gemaakt waarbij Gruijthuijsen met vrienden bekende personen nadeed. "Zijn keuze van het typetje was ongelukkig en is op camera vastgelegd", aldus Jankoski.

Voorbeeldfunctie
Volgens de bestuursvoorzitter ligt Gruijthuijsen als lid van een politieke partij onder een vergrootglas en heeft hij een voorbeeldfunctie. "Daar moet je in alle handelingen rekening mee houden. Het is volgens hem nooit de bedoeling geweest iemand te kwetsen en hij betreurt het oprecht als dat toch is gebeurd."

De waarnemend burgemeester van Weert, Ina Leppink, zegt het betreurenswaardig te vinden om 'een dergelijk persoon te persifleren'. "Commissielid ben je 24/7. Wat een commissielid in privétijd doet, hebben wij niet in de hand."

Gruithuijsen zit niet in de Weertse gemeenteraad, maar zit namens Weert Lokaal in enkele raadscommissies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen