Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter politicus maakt excuses na Hitler-imitatie

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 21:18

Een Hitler-imitatie van de Weertse politicus Niek Gruijthuijsen is voor zijn partij Weert Lokaal reden om het steunfractielid op het matje te roepen.

Een filmpje van de imitatie dook woensdag ineens op. Te zien is dat Gruijthuijsen niet alleen een bloksnor op zijn bovenlip heeft, maar ook is uitgedost als de dictator en zijn kapsel in de kenmerkende scheiding heeft gekamd.

Video: L1

Excuses gemaakt
Bestuursvoorzitter Mark Jankoski van Weert Lokaal, de grootste partij in de gemeenteraad, zegt dat het filmpje 'niet goed aanvoelt'. Jankoski en enkele andere partijprominenten hebben woensdagavond met Gruijthuijsen een 'stevig' gesprek gevoerd. "De heer Gruijthuijsen heeft in dit gesprek duidelijk te kennen gegeven zeer veel spijt van zijn handelen te hebben en de volle verantwoordelijkheid voor zijn handelen te nemen", zegt de voorzitter. "Hij kan dit niet meer terugdraaien en is zich ervan bewust dat hij als commissielid een voorbeeldfunctie heeft waarin dit niet past.

Voor het bestuur en de fractie volstaat de excuses van Gruijthuijsen en is het daarmee afgerond.

'Imitatiespelletje'
Volgens de voorzitter is het filmpje tijdens een privé-etentje gemaakt waarbij Gruijthuijsen met vrienden bekende personen nadeed. "Zijn keuze van het typetje was ongelukkig en is op camera vastgelegd", aldus Jankoski.

Voorbeeldfunctie
Volgens de bestuursvoorzitter ligt Gruijthuijsen als lid van een politieke partij onder een vergrootglas en heeft hij een voorbeeldfunctie. "Daar moet je in alle handelingen rekening mee houden. Het is volgens hem nooit de bedoeling geweest iemand te kwetsen en hij betreurt het oprecht als dat toch is gebeurd."

De waarnemend burgemeester van Weert, Ina Leppink, zegt het betreurenswaardig te vinden om 'een dergelijk persoon te persifleren'. "Commissielid ben je 24/7. Wat een commissielid in privétijd doet, hebben wij niet in de hand."

Gruithuijsen zit niet in de Weertse gemeenteraad, maar zit namens Weert Lokaal in enkele raadscommissies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen