Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter delegatie in Canada kost dertig mille

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 23:16

Het verblijf van de vijfkoppige delegatie van de gemeente Weert in Canada kost 30.000 euro.

Burgmeester Jos Heijmans, wethouder Harrie Litjens en drie ambtenaren zijn in Canada om de stad te vertegenwoordigen in de strijd om de titel voor Groenste Stad ter Wereld. Eerder werd de gemeente Weert al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland (2012) en Groenste stad van Europa (2013).

Investering
"Voor die dat geld krijg je ook wat", zegt Heijmans vanuit Canada. "Als je kijkt wat het teweeg heeft gebracht binnen de Weertse gemeenschap, dan betaalt die investering zichzelf terug. We komen op de kaart te staan en dat is onbetaalbaar. Zeker als we op de Unesco werelderfgoedlijst komen te staan."

Concurrentie
De andere finalisten in de mondiale competitie zijn het Britse London Borough of Richmond Upon Thames, het Japanse Makinohara, het Ierse Moynalty Village, Prestatyn Denbighshire in Wales en Seongbuk-gu in Zuid Korea.

De bekendmaking van de winnaar is op 20 september.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weert finalist groenste regio ter wereld
Zangeres uit Belfeld met Jan Vayne naar Canada
Zoektocht naar vermiste poolreizigers gaat verder
Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging