Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerter delegatie in Canada kost dertig mille

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 23:16

Het verblijf van de vijfkoppige delegatie van de gemeente Weert in Canada kost 30.000 euro.

Burgmeester Jos Heijmans, wethouder Harrie Litjens en drie ambtenaren zijn in Canada om de stad te vertegenwoordigen in de strijd om de titel voor Groenste Stad ter Wereld. Eerder werd de gemeente Weert al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland (2012) en Groenste stad van Europa (2013).

Investering
"Voor die dat geld krijg je ook wat", zegt Heijmans vanuit Canada. "Als je kijkt wat het teweeg heeft gebracht binnen de Weertse gemeenschap, dan betaalt die investering zichzelf terug. We komen op de kaart te staan en dat is onbetaalbaar. Zeker als we op de Unesco werelderfgoedlijst komen te staan."

Concurrentie
De andere finalisten in de mondiale competitie zijn het Britse London Borough of Richmond Upon Thames, het Japanse Makinohara, het Ierse Moynalty Village, Prestatyn Denbighshire in Wales en Seongbuk-gu in Zuid Korea.

De bekendmaking van de winnaar is op 20 september.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weert finalist groenste regio ter wereld
Zangeres uit Belfeld met Jan Vayne naar Canada
Zoektocht naar vermiste poolreizigers gaat verder
Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen