Overslaan en naar de inhoud gaan

Weertenaar opgepakt voor beledigende tekst op ruit

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 21:01

Een 42-jarige man uit Weert is dinsdagmiddag opgepakt omdat hij een beledigende afkorting weigerde te verwijderen van zijn raam.

Dat meldt de politie op Facebook.

Strafbaar
Op de ruit van de woning aan de Maaseikerweg stond duidelijk leesbaar de afkorting ACAB. Dat staat voor All Cops Are Bastards. De rechter heeft bepaald dat deze afkorting beledigend en strafbaar is.

Hevig verzet
Toen agenten de man vroegen de tekst weg te halen, weigerde hij dat. Ook ging hij flink tekeer tegen de agenten en belemmerde hij hen in hun werk. Toen ze de man uiteindelijk aanhielden, verzette hij zich hevig. Agenten liepen daardoor keuzingen op. Ze werden ook in hun gezicht gespuugd.

Getuigen
Volgens de politie waren verschillende voorbijgangers en omstanders getuige van de aanhouding en is die ook gefilmd door getuigen. Die mensen wordt verzocht hun videomateriaal ter beschikking te stellen van de politie.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen