Overslaan en naar de inhoud gaan

Weertenaar de cel in voor plunderen Jumbo tijdens rellen

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 10:45

De politierechter in Den Bosch heeft een 35-jarige man uit Weert veroordeeld tot acht maanden cel, wegens geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo tijdens de avondklokrellen in Eindhoven op 24 januari.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Achter slot en grendel
De rechter in Den Bosch behandelt woensdag vijf strafzaken die uit de hevige rellen in Eindhoven zijn voortgekomen. De verdachte uit Weert, Ruengelo A., bleef weg uit de rechtszaal en liet zijn advocaat het woord namens hem doen. De man heeft na zijn arrestatie geen enkele verklaring willen afleggen. De rechter bepaalde dat de man, die momenteel op vrije voeten is, weer moet worden vastgezet, onder meer wegens gevaar voor herhaling.

Met stenen gooien
A. gooide volgens de rechter stenen naar de politie en heeft daarbij een politiebus geraakt. In het strafdossier zit een foto waarop hij - op het moment dat de rellen nog moesten uitbarsten - in gevechtshouding klaarstaat om de confrontatie met de politie aan te gaan.

Lees ook: Weertenaar opgepakt voor avondklokrellen Eindhoven

Escalatie
Op de bewuste dag verzamelde zich rond het middaguur een menigte op het 18 Septemberplein, uit protest tegen de avondklok. Rond 14:00 uur escaleerde de situatie. De Mobiele Eenheid voerde charges uit en dreef de menigte relschoppers, geschat op enkele honderden, richting het Centraal Station van Eindhoven. Daar richtten de relschoppers een ravage aan, met forse schade tot gevolg. De ruiten van het station werden ingegooid, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw werd geplunderd.

Kassalade
De rol van A. bij de plundering staat ook op een foto: hij heeft een kassalade onder zijn arm en een blikje Red Bull in zijn hand. Volgens zijn advocaat is het niet zo dat de man een kassalade heeft meegenomen. De man moet de Jumbo een schadevergoeding van 9950 euro betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen