Overslaan en naar de inhoud gaan

Weertenaar de cel in voor plunderen Jumbo tijdens rellen

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 10:45

De politierechter in Den Bosch heeft een 35-jarige man uit Weert veroordeeld tot acht maanden cel, wegens geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo tijdens de avondklokrellen in Eindhoven op 24 januari.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Achter slot en grendel
De rechter in Den Bosch behandelt woensdag vijf strafzaken die uit de hevige rellen in Eindhoven zijn voortgekomen. De verdachte uit Weert, Ruengelo A., bleef weg uit de rechtszaal en liet zijn advocaat het woord namens hem doen. De man heeft na zijn arrestatie geen enkele verklaring willen afleggen. De rechter bepaalde dat de man, die momenteel op vrije voeten is, weer moet worden vastgezet, onder meer wegens gevaar voor herhaling.

Met stenen gooien
A. gooide volgens de rechter stenen naar de politie en heeft daarbij een politiebus geraakt. In het strafdossier zit een foto waarop hij - op het moment dat de rellen nog moesten uitbarsten - in gevechtshouding klaarstaat om de confrontatie met de politie aan te gaan.

Lees ook: Weertenaar opgepakt voor avondklokrellen Eindhoven

Escalatie
Op de bewuste dag verzamelde zich rond het middaguur een menigte op het 18 Septemberplein, uit protest tegen de avondklok. Rond 14:00 uur escaleerde de situatie. De Mobiele Eenheid voerde charges uit en dreef de menigte relschoppers, geschat op enkele honderden, richting het Centraal Station van Eindhoven. Daar richtten de relschoppers een ravage aan, met forse schade tot gevolg. De ruiten van het station werden ingegooid, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw werd geplunderd.

Kassalade
De rol van A. bij de plundering staat ook op een foto: hij heeft een kassalade onder zijn arm en een blikje Red Bull in zijn hand. Volgens zijn advocaat is het niet zo dat de man een kassalade heeft meegenomen. De man moet de Jumbo een schadevergoeding van 9950 euro betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen