Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert wil maatregelen om wateroverlast te voorkomen

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 12:11

De gemeente Weert wil maatregelen nemen om wateroverlast in bepaalde wijken terug te dringen.

Woensdagavond liepen opnieuw straten onder water en stonden kelders blank.

Eerdere hevige regenbuien
Dat gebeurde tijdens eerdere hevige regenbuien ook al. Afgelopen maanden heeft de gemeente daarom onderzocht welke maatregelen nodig zijn om nieuwe problemen te voorkomen.

Oplossingen
"Er wordt gewerkt aan oplossingen, maar dat is lastig", licht wethouder Martijn van den Heuvel toe. "Als je ergens iets verandert aan de waterafvoer, dan heeft dat invloed op de situatie in de hele omgeving."

Sinkhole
Verschillende straten moesten woensdagavond worden afgesloten voor het verkeer, omdat putdeksels omhoog kwamen. Ook ontstond er een zogenoemde 'sinkhole'.

Lees ook: Nat en fris einde van augustus

Hemelwater
Een van de oplossingen is om hemelwater in de toekomst niet meer te lozen op de riolering. Bewoners die zelf hemelwater gaan opvangen, kunnen hiervoor geld krijgen van de gemeente.

2019
Weert hoopt de maatregelen in 2019 afgerond te hebben. "Dit soort hevige regenbuien zal altijd tot iets van wateroverlast leiden. Maar we gaan er wel alles aan doen om de overlast terug te dringen", belooft Van den Heuvel.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen