Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert wil maatregelen om wateroverlast te voorkomen

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 12:11

De gemeente Weert wil maatregelen nemen om wateroverlast in bepaalde wijken terug te dringen.

Woensdagavond liepen opnieuw straten onder water en stonden kelders blank.

Eerdere hevige regenbuien
Dat gebeurde tijdens eerdere hevige regenbuien ook al. Afgelopen maanden heeft de gemeente daarom onderzocht welke maatregelen nodig zijn om nieuwe problemen te voorkomen.

Oplossingen
"Er wordt gewerkt aan oplossingen, maar dat is lastig", licht wethouder Martijn van den Heuvel toe. "Als je ergens iets verandert aan de waterafvoer, dan heeft dat invloed op de situatie in de hele omgeving."

Sinkhole
Verschillende straten moesten woensdagavond worden afgesloten voor het verkeer, omdat putdeksels omhoog kwamen. Ook ontstond er een zogenoemde 'sinkhole'.

Lees ook: Nat en fris einde van augustus

Hemelwater
Een van de oplossingen is om hemelwater in de toekomst niet meer te lozen op de riolering. Bewoners die zelf hemelwater gaan opvangen, kunnen hiervoor geld krijgen van de gemeente.

2019
Weert hoopt de maatregelen in 2019 afgerond te hebben. "Dit soort hevige regenbuien zal altijd tot iets van wateroverlast leiden. Maar we gaan er wel alles aan doen om de overlast terug te dringen", belooft Van den Heuvel.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen