Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weert wil hulp Rijk bij aanpak aso-asielzoekers

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 12:04

Burgemeester Jos Heijmans van Weert wil hulp van het Rijk bij de aanpak van aso-asielzoekers.

"Ik ga met de staatssecretaris praten om te kijken hoe hij ons kan helpen met de versnelde uitzetting naar het land van herkomst", zegt de burgemeester na het overleg dat woensdagochtend plaatsvond op het stadhuis.

30 lastpakken
Hij sprak onder meer met het Centraal Orgaan Asielzoekers, de IND, politie en het Openbaar Ministerie over een groep uitgeprocedeerde Noord-Afrikaanse asielzoekers die overlast veroorzaken. Heijmans: "Donderdag gaan we de dossiers van de 30 lastpakken individueel bespreken en met maatwerk kijken hoe we zo snel mogelijk van deze heren af kunnen komen."

Drank en drugs
De mannen veroorzaken veel vechtpartijen. Ook is er sprake van drank- en drugsgebruik, intimidatie en diefstal, zegt de burgemeester. Andere vluchtelingen in het centrum voelen zich volgens hem niet meer veilig. Ook veroorzaakt de groep buiten het azc problemen.

Oplossingen
Er zijn volgens Heijmans verschillende oplossingen om van de lastpakken af te komen: "Dan moet u denken aan versnelde uitzettingsprocedures, versnelde teruggang naar het land waar ze hun vingerafdruk gezet hebben, detentie is wellicht een oplossing of naar de extra beveiligde inrichting."

Mooie woorden
Het rijk moet daar nu wel echt bij helpen, want Heijmans neemt met mooie woorden geen genoegen. Heijmans: "Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan."

'Onacceptabel'
Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid laat in reactie aan EenVandaag weten dat het "onacceptabel is dat asielzoekers misbruik maken van onze asielprocedures en overlast veroorzaken" en dat dit zo snel mogelijk moet stoppen. Per individu wordt bekeken of er vreemdelingrechtelijk dan wel strafrechtelijk actie ondernomen kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen