Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weert wil hulp Rijk bij aanpak aso-asielzoekers

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 12:04

Burgemeester Jos Heijmans van Weert wil hulp van het Rijk bij de aanpak van aso-asielzoekers.

"Ik ga met de staatssecretaris praten om te kijken hoe hij ons kan helpen met de versnelde uitzetting naar het land van herkomst", zegt de burgemeester na het overleg dat woensdagochtend plaatsvond op het stadhuis.

30 lastpakken
Hij sprak onder meer met het Centraal Orgaan Asielzoekers, de IND, politie en het Openbaar Ministerie over een groep uitgeprocedeerde Noord-Afrikaanse asielzoekers die overlast veroorzaken. Heijmans: "Donderdag gaan we de dossiers van de 30 lastpakken individueel bespreken en met maatwerk kijken hoe we zo snel mogelijk van deze heren af kunnen komen."

Drank en drugs
De mannen veroorzaken veel vechtpartijen. Ook is er sprake van drank- en drugsgebruik, intimidatie en diefstal, zegt de burgemeester. Andere vluchtelingen in het centrum voelen zich volgens hem niet meer veilig. Ook veroorzaakt de groep buiten het azc problemen.

Oplossingen
Er zijn volgens Heijmans verschillende oplossingen om van de lastpakken af te komen: "Dan moet u denken aan versnelde uitzettingsprocedures, versnelde teruggang naar het land waar ze hun vingerafdruk gezet hebben, detentie is wellicht een oplossing of naar de extra beveiligde inrichting."

Mooie woorden
Het rijk moet daar nu wel echt bij helpen, want Heijmans neemt met mooie woorden geen genoegen. Heijmans: "Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan."

'Onacceptabel'
Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid laat in reactie aan EenVandaag weten dat het "onacceptabel is dat asielzoekers misbruik maken van onze asielprocedures en overlast veroorzaken" en dat dit zo snel mogelijk moet stoppen. Per individu wordt bekeken of er vreemdelingrechtelijk dan wel strafrechtelijk actie ondernomen kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen