Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert weigert bijdrage reconstructie N280

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 7:15

Weert weigert een financiële bijdrage te leveren aan de reconstructie van de N280 tussen de autosnelweg A2 en de bebouwde kom van Weert.

De provincie verlangt echter van Weert een ‘substantiële bijdrage’.

Reconstructie
Volgens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Weert moet de provincie geheel opdraaien voor de kosten van de reconstructie omdat het om een provinciale weg gaat. Een woordvoerder van de provincie stelt dat in het verleden is afgesproken dat de gemeenten Roermond, Leudal en Weert wél een financiële bijdrage leveren.

'Positief voor hele regio'
De reconstructie gaat afhankelijk van de uiteindelijke uitvoering vele tientallen miljoenen euro kosten. De provinciewoordvoerder schat dat de precieze kosten binnen drie maanden bekend zijn. "In eerste instantie gingen we ervan uit dat de provincie 70 procent van de kosten op zich zou nemen en de gemeenten 30 procent", aldus de woordvoerder. "Dat is nu bijgesteld tot 80 tot 85 procent voor de provincie en 15 tot 20 procent voor de gemeenten. Maar de gemeenten zullen in ieder geval mee moeten betalen, omdat de reconstructie van de N280 een positieve ontwikkeling is voor de hele regio."

Rotonde
De kosten voor de vernieuwing van de N280 binnen de bebouwde kom van Weert komen zonder meer voor rekening van de gemeente. Zo zijn er plannen voor een rotonde bij de Roermondseweg en de Ringbaan Oost. Daarvoor is echter nog geen geld gereserveerd.

Leudal en Roermond
Roermond heeft wel geld opzij gezet: 10,2 miljoen euro. De totale kosten voor het Roermondse gedeelte van de N280 worden geschat op 36 miljoen euro. Ook de gemeente Leudal houdt rekening met een bijdrage. "Daarvoor is op dit moment nog geen concreet bedrag opgenomen in de begroting", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Dit komt omdat de gemeente in samenwerking met het initiatief Hart voor Baexem een plan gaat uitwerken voor de verfraaiing van het dorpshart van Baexem. Pas als deze plannen gereed zijn, zal een budget vastgesteld kunnen worden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Provincie houdt Weert financieel in de gaten
28.000 euro in reservewiel van taxi bij Roermond
Reconstructie N280 stuk duurder dan gepland
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen