Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert weigert bijdrage reconstructie N280

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 7:15

Weert weigert een financiële bijdrage te leveren aan de reconstructie van de N280 tussen de autosnelweg A2 en de bebouwde kom van Weert.

De provincie verlangt echter van Weert een ‘substantiële bijdrage’.

Reconstructie
Volgens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Weert moet de provincie geheel opdraaien voor de kosten van de reconstructie omdat het om een provinciale weg gaat. Een woordvoerder van de provincie stelt dat in het verleden is afgesproken dat de gemeenten Roermond, Leudal en Weert wél een financiële bijdrage leveren.

'Positief voor hele regio'
De reconstructie gaat afhankelijk van de uiteindelijke uitvoering vele tientallen miljoenen euro kosten. De provinciewoordvoerder schat dat de precieze kosten binnen drie maanden bekend zijn. "In eerste instantie gingen we ervan uit dat de provincie 70 procent van de kosten op zich zou nemen en de gemeenten 30 procent", aldus de woordvoerder. "Dat is nu bijgesteld tot 80 tot 85 procent voor de provincie en 15 tot 20 procent voor de gemeenten. Maar de gemeenten zullen in ieder geval mee moeten betalen, omdat de reconstructie van de N280 een positieve ontwikkeling is voor de hele regio."

Rotonde
De kosten voor de vernieuwing van de N280 binnen de bebouwde kom van Weert komen zonder meer voor rekening van de gemeente. Zo zijn er plannen voor een rotonde bij de Roermondseweg en de Ringbaan Oost. Daarvoor is echter nog geen geld gereserveerd.

Leudal en Roermond
Roermond heeft wel geld opzij gezet: 10,2 miljoen euro. De totale kosten voor het Roermondse gedeelte van de N280 worden geschat op 36 miljoen euro. Ook de gemeente Leudal houdt rekening met een bijdrage. "Daarvoor is op dit moment nog geen concreet bedrag opgenomen in de begroting", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Dit komt omdat de gemeente in samenwerking met het initiatief Hart voor Baexem een plan gaat uitwerken voor de verfraaiing van het dorpshart van Baexem. Pas als deze plannen gereed zijn, zal een budget vastgesteld kunnen worden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Provincie houdt Weert financieel in de gaten
28.000 euro in reservewiel van taxi bij Roermond
Reconstructie N280 stuk duurder dan gepland
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen