Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert volgt ontwikkelingen Tilburgse kermis op de voet

Geplaatst opzaterdag 18 juli 2020 - 21:29

Met belangstelling volgt Weert de Tilburgse kermis. Die is vrijdag begonnen en duurt tot en met zondag 26 juli.

Normaal gesproken is de kermis in Tilburg met ruim 200 attracties de grootste van Nederland, gevolgd door die van Weert. De Tilburgse kermis is vanwege de uitbraak van het coronavirus dit een heel stuk kleiner, met 55 attracties verspreid over vier pleinen in de stad.

Knoop
Weert heeft nog steeds geen knoop doorgehakt over het wel of niet laten doorgaan van de kermis. Eind juni gaf kermiswethouder Geert Gabriëls al aan een kleinere editie van de Weerter kermis niet op voorhand uit te sluiten.

Lees ook: Mogelijk kleinere editie van grootste kermis van Limburg

Kijkje nemen
Voor de gemeente is wel duidelijk dat een ‘normale’ kermis, met ruim honderd attracties op zeven pleinen in en om het centrum van de vlaaistad geen haalbare kaart is. "Wel gaan we vanuit Weert een kijkje nemen in Tilburg", zegt Gabriëls.

Spannend
Tilburg heeft diverse looproutes aangelegd en een treintje ingezet om bezoekers van het ene naar het andere plein te brengen. Ook kunnen de vier kermispleinen worden afgesloten, als er teveel bezoekers op afkomen, zegt wethouder Rolph Dols tegen Omroep Brabant. "Het is spannend. Ik heb er veel vertrouwen in dat het gaat lukken. Veel partijen hebben er volop aan gewerkt. Maar het moet wel nog aantoonbaar goed gaan de komende dagen."

Dubben
Het blijft dubben voor Weert. Enerzijds wil de gemeente graag haar naam van kermisstad eer aan doen, maar aan de andere kant wil de stad ook niet aan de basis staan van een coronabrandhaard, vanwege het laten doorgaan van de kermis. Het volksfeest staat in Weert vooralsnog gepland van 25 tot en met 30 september, omdat de gemeente nog geen definitieve knoop heeft doorgehakt.

Kinderkermis
Maar zoals Weert naar Tilburg kijkt, zo kijkt ze ook naar Venray. Daar is de reguliere kermis afgelast en daarvoor in de plaats komt een kinderkermis met tien attracties. "Maar uiteindelijk maken we als Weert onze eigen afweging", zegt Gabriëls. “We willen daarom ook veel informatie inwinnen." Hij noemt het besluit over de Weerter kermis "niet niks".

Lees ook: Kermis Venray afgelast: alleen tien attracties voor kinderen

Hoewel voor Weert de tijd begint te dringen om een knoop door te hakken, is nog niet duidelijk wanneer de gemeente een besluit over de kermis neemt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen