Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert volgt ontwikkelingen Tilburgse kermis op de voet

Geplaatst opzaterdag 18 juli 2020 - 21:29

Met belangstelling volgt Weert de Tilburgse kermis. Die is vrijdag begonnen en duurt tot en met zondag 26 juli.

Normaal gesproken is de kermis in Tilburg met ruim 200 attracties de grootste van Nederland, gevolgd door die van Weert. De Tilburgse kermis is vanwege de uitbraak van het coronavirus dit een heel stuk kleiner, met 55 attracties verspreid over vier pleinen in de stad.

Knoop
Weert heeft nog steeds geen knoop doorgehakt over het wel of niet laten doorgaan van de kermis. Eind juni gaf kermiswethouder Geert Gabriëls al aan een kleinere editie van de Weerter kermis niet op voorhand uit te sluiten.

Lees ook: Mogelijk kleinere editie van grootste kermis van Limburg

Kijkje nemen
Voor de gemeente is wel duidelijk dat een ‘normale’ kermis, met ruim honderd attracties op zeven pleinen in en om het centrum van de vlaaistad geen haalbare kaart is. "Wel gaan we vanuit Weert een kijkje nemen in Tilburg", zegt Gabriëls.

Spannend
Tilburg heeft diverse looproutes aangelegd en een treintje ingezet om bezoekers van het ene naar het andere plein te brengen. Ook kunnen de vier kermispleinen worden afgesloten, als er teveel bezoekers op afkomen, zegt wethouder Rolph Dols tegen Omroep Brabant. "Het is spannend. Ik heb er veel vertrouwen in dat het gaat lukken. Veel partijen hebben er volop aan gewerkt. Maar het moet wel nog aantoonbaar goed gaan de komende dagen."

Dubben
Het blijft dubben voor Weert. Enerzijds wil de gemeente graag haar naam van kermisstad eer aan doen, maar aan de andere kant wil de stad ook niet aan de basis staan van een coronabrandhaard, vanwege het laten doorgaan van de kermis. Het volksfeest staat in Weert vooralsnog gepland van 25 tot en met 30 september, omdat de gemeente nog geen definitieve knoop heeft doorgehakt.

Kinderkermis
Maar zoals Weert naar Tilburg kijkt, zo kijkt ze ook naar Venray. Daar is de reguliere kermis afgelast en daarvoor in de plaats komt een kinderkermis met tien attracties. "Maar uiteindelijk maken we als Weert onze eigen afweging", zegt Gabriëls. “We willen daarom ook veel informatie inwinnen." Hij noemt het besluit over de Weerter kermis "niet niks".

Lees ook: Kermis Venray afgelast: alleen tien attracties voor kinderen

Hoewel voor Weert de tijd begint te dringen om een knoop door te hakken, is nog niet duidelijk wanneer de gemeente een besluit over de kermis neemt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen