Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert uitgeroepen tot 'groenste regio van de wereld'

Geplaatst opzaterdag 20 september 2014 - 22:42

De gemeente Weert is uitgeroepen tot de 'groenste regio van de wereld'.

Weert heeft die prijs in de wacht gesleept in de wereldwijde competitie Communities in Bloom. Dat Weert de groenste regio ter wereld is mag geen totale verrassing heten; eerder werd de gemeente al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland (2012) en Groenste stad van Europa (2013).

Tripje naar Canada
Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens zijn speciaal voor de wedstrijd afgereisd naar Charlottetown, Canada. De burgemeester laat van de andere kant van de oceaan weten 'super trots' te zijn op het resultaat.

Groener dan...
Weert liet in de eindronde regio's in Engeland, Japan, Wales, Ierland en Zuid-Korea achter zich. De finalisten werden beoordeeld op criteria als netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wateroverlast door hondenpoep in Weert
Geen disco meer in Weert
Vrouw verdronken in Weert
Geschoten bij woningoverval Weert
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen