Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert uitgeroepen tot 'groenste regio van de wereld'

Geplaatst opzaterdag 20 september 2014 - 22:42

De gemeente Weert is uitgeroepen tot de 'groenste regio van de wereld'.

Weert heeft die prijs in de wacht gesleept in de wereldwijde competitie Communities in Bloom. Dat Weert de groenste regio ter wereld is mag geen totale verrassing heten; eerder werd de gemeente al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland (2012) en Groenste stad van Europa (2013).

Tripje naar Canada
Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens zijn speciaal voor de wedstrijd afgereisd naar Charlottetown, Canada. De burgemeester laat van de andere kant van de oceaan weten 'super trots' te zijn op het resultaat.

Groener dan...
Weert liet in de eindronde regio's in Engeland, Japan, Wales, Ierland en Zuid-Korea achter zich. De finalisten werden beoordeeld op criteria als netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wateroverlast door hondenpoep in Weert
Geen disco meer in Weert
Vrouw verdronken in Weert
Geschoten bij woningoverval Weert
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen