Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert staat op haar strepen en sluit asielzoekerscentrum

Geplaatst opwoensdag 19 februari 2020 - 6:40

De gemeente Weert houdt voet bij stuk en stopt met de opvang van asielzoekers.

Dat maakt de gemeente Weert bekend.

Contract
De vluchtelingen die in het asielzoekerscentrum aan de Kazernelaan verblijven, moeten per 15 september 2020 zijn overgeplaatst. Op die datum loopt het contract tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) namelijk af.

Evenementenhallen
Het COA heeft Weert gevraagd om de opvanglocatie op het voormalige kazerneterrein langer open te laten. Het COA kampt namelijk met een tekort aan opvanglocaties en staat op het punt om vluchtelingen weer op te gaan vangen in grote evenementenhallen.

Begrip
De gemeente Weert zegt begrip te hebben voor de vraag van het COA. Toch gaat de gemeente niet mee in het verzoek van het COA om de opvang in de voormalige Van Horne-kazerne te verlengen, omdat Weert haar verantwoordelijkheid de afgelopen vijf jaar al heeft genomen. "Dat was ook de nadrukkelijke afspraak tussen het COA en de gemeente Weert en onze inwoners", stelt de gemeente in een verklaring.

Afspraak
Weert gaf in maart 2019 al aan niets te zien in een verlenging. "Afspraak is afspraak en daar staan we nog steeds achter", zei burgemeester Jos Heijmans er destijds over tijdens de raadsvergadering.

Lees ook: College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen