Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert staat op haar strepen en sluit asielzoekerscentrum

Geplaatst opwoensdag 19 februari 2020 - 6:40

De gemeente Weert houdt voet bij stuk en stopt met de opvang van asielzoekers.

Dat maakt de gemeente Weert bekend.

Contract
De vluchtelingen die in het asielzoekerscentrum aan de Kazernelaan verblijven, moeten per 15 september 2020 zijn overgeplaatst. Op die datum loopt het contract tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) namelijk af.

Evenementenhallen
Het COA heeft Weert gevraagd om de opvanglocatie op het voormalige kazerneterrein langer open te laten. Het COA kampt namelijk met een tekort aan opvanglocaties en staat op het punt om vluchtelingen weer op te gaan vangen in grote evenementenhallen.

Begrip
De gemeente Weert zegt begrip te hebben voor de vraag van het COA. Toch gaat de gemeente niet mee in het verzoek van het COA om de opvang in de voormalige Van Horne-kazerne te verlengen, omdat Weert haar verantwoordelijkheid de afgelopen vijf jaar al heeft genomen. "Dat was ook de nadrukkelijke afspraak tussen het COA en de gemeente Weert en onze inwoners", stelt de gemeente in een verklaring.

Afspraak
Weert gaf in maart 2019 al aan niets te zien in een verlenging. "Afspraak is afspraak en daar staan we nog steeds achter", zei burgemeester Jos Heijmans er destijds over tijdens de raadsvergadering.

Lees ook: College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen