Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weert nog niet klaar voor prinses carnaval

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:20

PvdA-gemeenteraadslid Fanida Kadra mag prinses worden als ze dat wil, maar niet van Vastelaovendj Vereiniging de Rogstaekers in Weert.

Volgens oud-vorst van De Rogstaekers en CDA-raadslid Jan Stroek past het niet in de traditie van De Rogstaekers om een stadsprinses uit te roepen.

Geen bijval
Kadra wil het liefst dat de kwestie op de politieke agenda komt van Weert. Volgens het raadslid wordt het hoog tijd dat er ook eens een vrouw wordt uitgeroepen bij de bekendste carnavalsvereniging van haar stad. Ze kreeg geen enkele bijval in de raad voor haar pleidooi.

Raad van 11
Stroek vindt dat er maar één raad is die zich met dit soort zaken mag bemoeien. "Deze discussie hoort thuis in de raad van elf." Volgens hem achtervolgt deze kwestie hem al twaalf jaar. "Als oud-vorst van De Rogstaekers weet ik dat de roep om een prinses zo nu en dan de kop opsteekt." Om er vanaf te zijn en een prinses op de wagen te zetten in plaats van een prins vindt hij te makkelijk. "De vastelaovendj is een feest van traditie en voor een stadsprinses is het nog te vroeg bij De Rogstaekers", zegt Stroek

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen