Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert nog niet klaar voor prinses carnaval

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:20

PvdA-gemeenteraadslid Fanida Kadra mag prinses worden als ze dat wil, maar niet van Vastelaovendj Vereiniging de Rogstaekers in Weert.

Volgens oud-vorst van De Rogstaekers en CDA-raadslid Jan Stroek past het niet in de traditie van De Rogstaekers om een stadsprinses uit te roepen.

Geen bijval
Kadra wil het liefst dat de kwestie op de politieke agenda komt van Weert. Volgens het raadslid wordt het hoog tijd dat er ook eens een vrouw wordt uitgeroepen bij de bekendste carnavalsvereniging van haar stad. Ze kreeg geen enkele bijval in de raad voor haar pleidooi.

Raad van 11
Stroek vindt dat er maar één raad is die zich met dit soort zaken mag bemoeien. "Deze discussie hoort thuis in de raad van elf." Volgens hem achtervolgt deze kwestie hem al twaalf jaar. "Als oud-vorst van De Rogstaekers weet ik dat de roep om een prinses zo nu en dan de kop opsteekt." Om er vanaf te zijn en een prinses op de wagen te zetten in plaats van een prins vindt hij te makkelijk. "De vastelaovendj is een feest van traditie en voor een stadsprinses is het nog te vroeg bij De Rogstaekers", zegt Stroek

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen