Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert maakt zich op voor EK triatlon

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 18:43

De inwoners van Weert zullen de komende weken steeds meer atleten door de stad zien fietsen of rennen. Zij zijn namelijk het parcours van het EK triatlon aan het verkennen.

In het weekend van 1 en 2 juni wordt het EK in de groene stad gehouden.

Wetsuit
Dit weekend kwamen dertig triatleten uit het hele land alvast testen. Niet alleen op de fiets of rennend, maar ook zwemmend. Het onderdeel zwemmen vindt plaats in het blauwe meertje aan de Herenvennenweg. Door het slechte weer de laatste weken was de temperatuur gezakt naar 15 graden. En dus was het wel nodig om een 'wetsuit' te dragen tijdens de training.

Sterk deelnemersveld
Behalve de amateurs zal ook de wereldtop in Weert aan de start verschijnen, onder wie Olympisch Kampioen Alistair Brownlee en vijfvoudig wereldkampioen Javier Gomez Noya zullen in actie komen bij de heren. Bij de dames staan onder meer Lisa Nordén, tweede op de Olympische Spelen van 2012, aan de start. Ook het 20-jarige talent Rani Škrabanja uit Cadier en Keer start bij de vrouwen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen