Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert maakt zich op voor EK triatlon

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 18:43

De inwoners van Weert zullen de komende weken steeds meer atleten door de stad zien fietsen of rennen. Zij zijn namelijk het parcours van het EK triatlon aan het verkennen.

In het weekend van 1 en 2 juni wordt het EK in de groene stad gehouden.

Wetsuit
Dit weekend kwamen dertig triatleten uit het hele land alvast testen. Niet alleen op de fiets of rennend, maar ook zwemmend. Het onderdeel zwemmen vindt plaats in het blauwe meertje aan de Herenvennenweg. Door het slechte weer de laatste weken was de temperatuur gezakt naar 15 graden. En dus was het wel nodig om een 'wetsuit' te dragen tijdens de training.

Sterk deelnemersveld
Behalve de amateurs zal ook de wereldtop in Weert aan de start verschijnen, onder wie Olympisch Kampioen Alistair Brownlee en vijfvoudig wereldkampioen Javier Gomez Noya zullen in actie komen bij de heren. Bij de dames staan onder meer Lisa Nordén, tweede op de Olympische Spelen van 2012, aan de start. Ook het 20-jarige talent Rani Škrabanja uit Cadier en Keer start bij de vrouwen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen