Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert legt azc-noodkreet kabinet en COA naast zich neer

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 21:05

Het kabinet heeft de gemeente Weert tevergeefs gevraagd het asielzoekerscentrum toch langer open te houden. Weert blijft bij de geplande sluiting in september.

Asielopvang-organisatie COA vreest capaciteitsproblemen na de sluiting van Weert. Dat zegt Anthony Slinkert van het COA in een gesprek met L1 radio. Al voor het begin van de coronacrisis had de organisatie te weinig opvangplekken. Door de geplande sluiting van Weert, vallen er nog eens 1.000 weg.

Verhuizingen
De coronacrisis levert sowieso veel problemen op voor de organisatie. Verhuizingen en verplaatsingen zijn nog steeds grotendeels onmogelijk.

Staatssecretaris
Slinkert hoopt dat de gemeente Weert toch terugkomt op het voornemen het azc op 15 september definitief te sluiten. Maar ook een telefoontje en een brief van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) hebben de gemeente vooralsnog niet op andere gedachten kunnen brengen. Dat schrijft lokale nieuwssite Weertdegekste donderdag.

Plicht gedaan
Weert vindt dat het zijn plicht gedaan heeft. Vijf jaar geleden heeft de gemeente de verantwoordelijkheid genomen en afspraken met inwoners en het COA gemaakt dat het bij vijf jaar zou blijven. De gemeente wil niet terugkomen op die afspraken.

Lees ook: College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC

Sporthallen met veldbedden
Het COA denkt te moeten gaan improviseren na de sluiting van het azc in Weert. Een deel van de bewoners zal naar Maastricht worden verplaatst, maar Klinkert vreest dat het ook zal leiden tot tijdelijke noodopvang in sporthallen met veldbedden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen