Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert heeft tijdelijk eigen pontje om kanaal over te steken

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 21:58

Wie een keer uit varen wil, kan daarvoor vanaf maandag terecht aan de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Daar vaart schipper Roelof Faaes tijdelijk op en neer om fietsers over te zetten, zo meldt Weertdegekste maandag.

Door onderhoudswerkzaamheden aan de Boshoverbrug is het fietspad over het kanaal afgesloten. Om te voorkomen dat fietsers ver moeten omrijden, kunnen ze tijdelijk op het veerpontje van Faaes stappen. Iedere dag vaart het veerpontje van 7.00 tot 19.00 uur. In de avond en nacht als de werkzaamheden stilliggen, is het voor fietsers mogelijk om gebruik te maken van het fietspad op de brug.

Binnen twee minuten over
Maandagochtend hadden al enkele tientallen fietsers, vooral scholieren, gebruik gemaakt van het pontje over het kanaal. “De oversteek duurt ongeveer twee minuten", aldus schipper Faaes.

Video: Weert de Gekste

Opstappen
Verkeersregelaars houden aan beide zijden van het kanaal in de gaten of het in- en uitstappen goed verloopt. De opstapplaatsen zijn vlakbij de brug te vinden aan de Suffolkweg-Zuid en de Industriekade. Wie mee wil varen, moet rekening houden dat het dragen van een mondkapje verplicht is volgens de regels van het openbaar vervoer.

Als alles meezit is het werk aan de brug maandag 11 oktober klaar. Zo niet, dan blijft het veerpontje langer in de vaart totdat de klus is geklaard.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen