Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert heeft tijdelijk eigen pontje om kanaal over te steken

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 21:58

Wie een keer uit varen wil, kan daarvoor vanaf maandag terecht aan de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Daar vaart schipper Roelof Faaes tijdelijk op en neer om fietsers over te zetten, zo meldt Weertdegekste maandag.

Door onderhoudswerkzaamheden aan de Boshoverbrug is het fietspad over het kanaal afgesloten. Om te voorkomen dat fietsers ver moeten omrijden, kunnen ze tijdelijk op het veerpontje van Faaes stappen. Iedere dag vaart het veerpontje van 7.00 tot 19.00 uur. In de avond en nacht als de werkzaamheden stilliggen, is het voor fietsers mogelijk om gebruik te maken van het fietspad op de brug.

Binnen twee minuten over
Maandagochtend hadden al enkele tientallen fietsers, vooral scholieren, gebruik gemaakt van het pontje over het kanaal. “De oversteek duurt ongeveer twee minuten", aldus schipper Faaes.

Video: Weert de Gekste

Opstappen
Verkeersregelaars houden aan beide zijden van het kanaal in de gaten of het in- en uitstappen goed verloopt. De opstapplaatsen zijn vlakbij de brug te vinden aan de Suffolkweg-Zuid en de Industriekade. Wie mee wil varen, moet rekening houden dat het dragen van een mondkapje verplicht is volgens de regels van het openbaar vervoer.

Als alles meezit is het werk aan de brug maandag 11 oktober klaar. Zo niet, dan blijft het veerpontje langer in de vaart totdat de klus is geklaard.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen