Overslaan en naar de inhoud gaan

'Weert heeft geen radicale moslims'

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 7:43

"In Weert zijn geen radicale moslims of jihadisten. En dat willen we samen met het moskeebestuur zo houden."

Dat zei burgemeester Jos Heijmans donderdag tijdens het bezoek van de Marokkaanse ambassadeur in Nederland, Abelouahab Bellouki, en de consul-generaal van Marokko, Mohamed Bentaja.

Onderdeel daarvan was een kennismaking met de Marokkaanse moskee in Weert.

Aanspreken op gedrag
Dat er geen radicale moslims in Weert zijn, wil volgens de burgemeester echter niet zeggen dat er geen problemen zijn met jeugdigen. "Niet alleen met Marokkaanse, maar ook met Nederlandse en van andere herkomst", zegt Heijmans. "Die groep moeten we aanspreken op hun gedrag. Daarvoor is samenwerking met de politie, maar ook met de Marokkaanse gemeenschap zelf nodig."

Weert is goed voorbeeld
De Marokkaanse ambassadeur benadrukte eveneens het belang van samenwerking. "Juist in deze moeilijke tijd moeten we standvastig zijn en geen verdeeldheid kweken", zegt Bellouki. "Weert is een goed voorbeeld hoe dat in de praktijk uit kan pakken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse Islamitische Raad: 'kalmte en rust bewaren'
Limburgse moslimorganisaties zijn radicalisering zat
Geleen kan omstreden prediker Abou Hafs niet weren
Specialisten tegen radicalisering moslimjongeren
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen