Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert geeft De Aldenborgh toch iets meer subsidie

Geplaatst opdinsdag 7 april 2015 - 6:39

Geschied- en oudheidskundige kring De Aldenborgh krijgt iets meer dan 618 euro extra subsidie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De Aldenborgh was het er niet mee eens dat ze vorig jaar 2000 in plaats van 5000 euro subsidie kreeg voor een jubileumactiviteit en spande een rechtszaak aan.

Drukwerk
De Aldenborgh vond namelijk dat ze wel recht had op 5000 euro. Weert kende de overige 3000 euro echter niet toe omdat De Aldenborgh in januari 2014 een aanbod van de stichting Weert 600 om voor 3000 euro aan drukwerk te sponsoren afwees. De kosten voor dit drukwerk waren volgens De Aldenborgh al gemaakt.

Lees ook: Rechtszaak tegen gemeente Weert om subsidie jubileum

Bestuursrechter
De bestuursrechter in Roermond bepaalde onlangs dat Weert zijn besluit beter moest motiveren, aan De Aldenborgh de taak om bonnetjes aan te leveren om aan te tonen dat er voor 8 januari kosten waren gemaakt.

Subsidie
Het college van B en W oordeelt nu dat voor twee facturen geldt dat die alsnog voor vergoeding in aanmerking komen. Het gaat om rekeningen voor het ontwerp van een poster en logo en voor het drukken van uitnodigingen en folders, een totaalbedrag van 618,31 euro. De overige aangeleverde facturen zijn van na 8 januari.

Lees ook: Weert heeft subsidie De Aldenborgh niet goed gemotiveerd

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rechtszaak tegen gemeente Weert om subsidie jubileum
Weert heeft subsidie De Aldenborgh niet goed gemotiveerd
Scouts stappen naar rechter voor subsidie
Van Horne Kazerne Weert
‘Voor kazerne Weert moet betaald worden’
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen