Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert en Heerlen zijn beste ziekenhuizen van Limburg

Geplaatst opzaterdag 14 november 2015 - 7:25

Het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en het St. Jans Gasthuis in Weert zijn de beste ziekenhuizen van Limburg.

Ze staan op plekken 15 en 16 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag verschijnt. Zuyderland in Sittard staat op plek 59, VieCuri in Venlo op 51 en Laurentius in Roermond op plek 52.

Goed op orde
De ranglijst is gebaseerd op gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daaruit blijkt dat Zuyderland en het St. Jans Gasthuis in Weert bij veel belangrijke operaties de zaken goed op orde hebben: er zijn weinig complicaties bij borstkankeroperaties en bij het plaatsen van pacemakers. Daarbij heeft Zuyderland in Heerlen voldoende ervaring bij kankeroperaties.

Beoordeling
De ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging.

Opmerkelijk is dat van jaar tot jaar grote verschillen in de ranglijst te zien zijn. Het ziekenhuis van Sittard- Geleen staat dit jaar op 59, maar deed het vorig jaar heel verdienstelijk met plek 21, terwijl de ziekenhuizen van Heerlen (op 56) en Weert (op 66) in 2014 niet al te best scoorden.

De betrokken ziekenhuizen vatten de Top 100 niet al te zwaar op. Dat komt met name omdat ze de indruk hebben dat de accenten ieder jaar net weer een beetje anders liggen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
rookvrij-ziekenhuis
Een volledig rookvrij ziekenhuis: goed idee of niet?
Sint Jans Gasthuis Weert triagetent (24 mrt 2020)
Ziekenhuis Weert opent triagetent in strijd tegen corona
Sint Jans Gasthuis opnieuw beste Limburgse ziekenhuis
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen