Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert en Heerlen zijn beste ziekenhuizen van Limburg

Geplaatst opzaterdag 14 november 2015 - 7:25

Het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en het St. Jans Gasthuis in Weert zijn de beste ziekenhuizen van Limburg.

Ze staan op plekken 15 en 16 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag verschijnt. Zuyderland in Sittard staat op plek 59, VieCuri in Venlo op 51 en Laurentius in Roermond op plek 52.

Goed op orde
De ranglijst is gebaseerd op gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daaruit blijkt dat Zuyderland en het St. Jans Gasthuis in Weert bij veel belangrijke operaties de zaken goed op orde hebben: er zijn weinig complicaties bij borstkankeroperaties en bij het plaatsen van pacemakers. Daarbij heeft Zuyderland in Heerlen voldoende ervaring bij kankeroperaties.

Beoordeling
De ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging.

Opmerkelijk is dat van jaar tot jaar grote verschillen in de ranglijst te zien zijn. Het ziekenhuis van Sittard- Geleen staat dit jaar op 59, maar deed het vorig jaar heel verdienstelijk met plek 21, terwijl de ziekenhuizen van Heerlen (op 56) en Weert (op 66) in 2014 niet al te best scoorden.

De betrokken ziekenhuizen vatten de Top 100 niet al te zwaar op. Dat komt met name omdat ze de indruk hebben dat de accenten ieder jaar net weer een beetje anders liggen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
Sint Jans Gasthuis beste ziekenhuis van Limburg
Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
Ziekenhuis Weert gaat nieuw personeel strenger controleren
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen