Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert eerste Limburgse gemeente met financieel noodloket

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:00

Als eerste gemeente in Limburg krijgt Weert een loket voor financiële noodhulp.

Dat meldt lokale nieuwswebsite WeertdeGekste.

Acute nood
Het loket is bestemd voor huishoudens met een laag inkomen, die in een acute noodsituatie terechtkomen. Bijvoorbeeld dat er geen geld is om een kapotte koelkast of defecte wasmachine te vervangen.

24 uur
Weert zou ongeveer 250 huishoudens met een laag inkomen tellen. Die kunnen via het noodloket binnen 24 uur een gift krijgen. Doel van het loket is om te voorkomen dat deze huishoudens vanwege de onverwachte uitgave in een financiële crisissituatie belanden waar ze moeilijk uit kunnen komen.

Bijdrage
Wethouder Martijn van den Heuvel: "Door deze mensen met een kleine financiële bijdrage te helpen, kan het noodloket voorkomen dat ze schulden op moeten gaan bouwen. Een relatief klein bedrag kan dan het verschil betekenen tussen een uitzichtloze situatie of nieuw perspectief en de moed om door te gaan."

Urgente Noden
Het loket is van noodhulpbureau Stichting Urgente Noden. Die heeft inmiddels in 100 Nederlandse gemeenten een dergelijk noodloket geopend en vanaf 1 januari 2020 dus ook in Limburg.

Aanpak armoede
Het opzetten van het noodloket in Weert is onderdeel van het Aanvalsplan armoede. Doel ervan is om armoede onder inwoners structureel te verminderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen