Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert eerste Limburgse gemeente met financieel noodloket

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:00

Als eerste gemeente in Limburg krijgt Weert een loket voor financiële noodhulp.

Dat meldt lokale nieuwswebsite WeertdeGekste.

Acute nood
Het loket is bestemd voor huishoudens met een laag inkomen, die in een acute noodsituatie terechtkomen. Bijvoorbeeld dat er geen geld is om een kapotte koelkast of defecte wasmachine te vervangen.

24 uur
Weert zou ongeveer 250 huishoudens met een laag inkomen tellen. Die kunnen via het noodloket binnen 24 uur een gift krijgen. Doel van het loket is om te voorkomen dat deze huishoudens vanwege de onverwachte uitgave in een financiële crisissituatie belanden waar ze moeilijk uit kunnen komen.

Bijdrage
Wethouder Martijn van den Heuvel: "Door deze mensen met een kleine financiële bijdrage te helpen, kan het noodloket voorkomen dat ze schulden op moeten gaan bouwen. Een relatief klein bedrag kan dan het verschil betekenen tussen een uitzichtloze situatie of nieuw perspectief en de moed om door te gaan."

Urgente Noden
Het loket is van noodhulpbureau Stichting Urgente Noden. Die heeft inmiddels in 100 Nederlandse gemeenten een dergelijk noodloket geopend en vanaf 1 januari 2020 dus ook in Limburg.

Aanpak armoede
Het opzetten van het noodloket in Weert is onderdeel van het Aanvalsplan armoede. Doel ervan is om armoede onder inwoners structureel te verminderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen