Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert eerste Limburgse gemeente met financieel noodloket

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:00

Als eerste gemeente in Limburg krijgt Weert een loket voor financiële noodhulp.

Dat meldt lokale nieuwswebsite WeertdeGekste.

Acute nood
Het loket is bestemd voor huishoudens met een laag inkomen, die in een acute noodsituatie terechtkomen. Bijvoorbeeld dat er geen geld is om een kapotte koelkast of defecte wasmachine te vervangen.

24 uur
Weert zou ongeveer 250 huishoudens met een laag inkomen tellen. Die kunnen via het noodloket binnen 24 uur een gift krijgen. Doel van het loket is om te voorkomen dat deze huishoudens vanwege de onverwachte uitgave in een financiële crisissituatie belanden waar ze moeilijk uit kunnen komen.

Bijdrage
Wethouder Martijn van den Heuvel: "Door deze mensen met een kleine financiële bijdrage te helpen, kan het noodloket voorkomen dat ze schulden op moeten gaan bouwen. Een relatief klein bedrag kan dan het verschil betekenen tussen een uitzichtloze situatie of nieuw perspectief en de moed om door te gaan."

Urgente Noden
Het loket is van noodhulpbureau Stichting Urgente Noden. Die heeft inmiddels in 100 Nederlandse gemeenten een dergelijk noodloket geopend en vanaf 1 januari 2020 dus ook in Limburg.

Aanpak armoede
Het opzetten van het noodloket in Weert is onderdeel van het Aanvalsplan armoede. Doel ervan is om armoede onder inwoners structureel te verminderen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen