Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert doet niet mee aan proef met plastic wegen

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 8:09

Er komt in Weert geen proef met wegen van gerecycled plastic.

Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van D66, die het college van burgemeester en wethouders verzocht had mee te doen met de proef.

Prefab wegdelen
Wegenbouwer KWS Infra, onderneming van VolkerWessels, heeft een concept ontwikkeld waarbij plastic en kunststof gerecycled kunnen worden tot prefab wegdelen.

Sneller
Volgens de wegenbouwer kunnen 'plastic' wegen sneller worden aangelegd en zijn deze makkelijker te onderhouden en duurzamer dan de huidige wegconstructies. Bovendien is het een adequaat middel in de strijd tegen de almaar groeiende berg plastic afval die momenteel ronddrijft in de wereldzeeën, de zogenoemde plastic soep.

Ultrastille wegen
KWS Infra hoopt verder de plastic constructie te ontwikkelen tot ultrastille wegen of te combineren met de opwekking van energie. Momenteel betreft het echter een concept, de plastic weg moet in de praktijk worden getest en daarvoor zoekt KWS Infra testpartners zoals provincies of gemeenten.

Testgemeente
Omdat Rotterdam zich al heeft aangemeld als testgemeente, vindt Weert het niet nodig zich ook kandidaat te stellen, omdat ‘het wiel immers niet twee keer uitgevonden hoeft te worden’, aldus het stadsbestuur.

Wanneer de eerste plastic wegen zullen worden aangelegd, kan KWS Infra niet zeggen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

plastic weg
Provincie ziet niks in plastic wegen
Gedeputeerde praat met minister over verbreding A67 en A2
D66 Weert snapt niets van kappen 400 bomen Roermondseweg
Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen