Overslaan en naar de inhoud gaan

Weert in de ban van China

Geplaatst opzaterdag 21 april 2018 - 10:49

Weert onderzoekt de mogelijkheid om appartementen te bouwen voor Chinese expats en de komst van een internationale school voor Chinese kinderen.

De gemeente doet er alles aan om de regio rond Weert voor Chinezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, vertelde wethouder Frans van Eersel zaterdagochtend op L1 radio.

Gunstige ligging
Volgens Van Eersel is Weert afgelopen week door de Chinezen benaderd om mee te denken over de internationale school. "In het Ruhrgebied en de regio Eindhoven werken veel Chinezen, aldus de VVD-wethouder. De groene uitstraling van zijn stad, de gunstige ligging ten opzichte van de Düsseldorfse luchthaven waar de Chinese expats en toeristen landen zijn daarbij extra pluspunten.

Vrijdag werd bekend dat de komst van een Chinees hotel in 2020, dat ruimte moeten bieden aan 600 Chinese hotelgasten, nagenoeg zeker is.

Lees ook: Chinees hotel in Weert stap dichterbij

Toerisme
Juist nu de Randstad de enorme toeristenstroom niet aankan, is het volgens Van Eersel zaak dat zijn regio Chinese toeristen trekt. "Vanuit hier zijn de Chinezen zo bij het Outletcenter in Roermond en binnen anderhalf uur in de Randstad," is de overtuiging van de wethouder van Weert.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen