Onweer

Wederom code geel vanwege verwachte onweersbuien

Het KNMI heeft opnieuw code geel afgekondigd voor de provincie Limburg vanwege onweersbuien.

Onweer, onweersbuien,
Code geel: stevige onweersbuien verwacht

Het KNMI heeft een weerwaarschuwing afgegeven in verband met stevige onweersbuien zondagmiddag.

Wateroverlast Eygelshoven (29 jun 2021)
Noodweer steeds vaker lokaal: KNMI wil preciezer waarschuwen

Het KNMI wil preciezer gaan waarschuwen voor noodweer om overlast, zoals in Maastricht en Eygelshoven eerder deze week, te beperken.

onweer, nacht (stock)
Code geel: zware onweersbuien verwacht in de nacht

Komende nacht en vrijdag is er kans op onweersbuien met zware windstoten en plaatselijk veel regen en hagel. Het KNMI waarschuwt daarvoor met code geel.

Weer, weersverwachting, Moederdag, paardenbloemen, kind, boeket, bos bloemen (stock)
Zonnige en zomers warme Moederdag verwacht

Wie zaterdagochtend naar buiten kijkt, kan het zich waarschijnlijk nauwelijks voorstellen. Toch wordt er een stralende en warme zondag verwacht.

gladheid, nacht, vorst, ijzel, regen, vriezen (stock)
Strooiwagens de weg op: kans op nachtelijke gladheid

Het kan in de nacht van dinsdag op woensdag verraderlijk glad worden op de Limburgse wegen. Daar waarschuwt Meteo Limburg voor.

eikenboom, zonnig, herfst, november, zon, weer (stock)
Uitzonderlijk zachte novemberdag verwacht

Maandag wordt een uitzonderlijk zachte tweede november. Na een eveneens zachte nacht, met een minimumtemperatuur van 16 graden wordt het in de middag 20 tot 21 graden.

extreem weer, onweer, hagel, windstoten, code geel (stock)
KNMI waarschuwt voor extreem weer in Limburg

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) waarschuwt met een code geel voor extreem weer in Limburg tussen 15:00 en 21:00 uur zondag.

mooi weer, voorjaar, zon, warmte (stock)
Nog nooit zo vroeg zes warme dagen op rij

Vrijdag is de temperatuur voor de zesde opeenvolgende dag boven de 20 graden uitgekomen. Volgens Meteo Limburg is een aaneengesloten periode van zes warme dagen sinds het begin van de temperatuurmetingen nog nooit zo vroeg in het voorjaar voorgekomen als dit jaar.

In beeld: regen in Limburg (6 okt 2019)
Oktober vooralsnog kouder én natter dan afgelopen jaren

Oktober laat Limburgers vooralsnog in de kou staan. Daarnaast heeft de astronomische herfst Limburg tot nu toe weinig zon en veel regen opgeleverd.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten