Overslaan en naar de inhoud gaan

Weerrecord in Arcen: warmste maart-dag ooit in Nederland

Geplaatst opwoensdag 31 maart 2021 - 16:39

In Arcen is woensdag een weerrecord gesneuveld. De temperatuur steeg daar tot 26,1 graden. Daarmee is het de warmste dag in maart ooit in Nederland gemeten.

Dat meldt Meteo Limburg op Twitter.

Oud record
Het oude record dateerde uit 1968. Toen werd er op de weerstations van Venlo en Gemert 25,6 graden gemeten.

Door het mooie lenteweer trekken veel mensen erop uit in onze provincie. Dinsdag moest de politie in actie komen in het stadspark in Maastricht. Daar hielden mensen zich niet aan de coronamaatregelen door de drukte.

Lees ook: Politie ontruimt stadspark Maastricht vanwege drukte

April
De maand april begint iets kouder. De temperatuur loopt donderdag op tot 20 graden in het zuiden en 17 graden in het noorden van de provincie. Op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag blijft het volgens Meteo Limburg droog en het is kouder met maxima van 11 tot 13 graden.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen