Overslaan en naar de inhoud gaan

Weergoden dwarsbomen Lisa Dreesens bij Kanaaloversteek

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 22:04

Lisa Dreesens kan ook donderdag niet beginnen aan haar zwemtocht van Dover naar Calais.

Aanvankelijk zou zij woensdagmorgen al in Engeland het Kanaal induiken om aan de overtocht naar Frankrijk te beginnen, maar de kapitein van de volgboot liet haar in de nacht van dinsdag op woensdag weten dat haar poging moest worden uitgesteld. "De zee was te ruw en de golven te hoog!"

Teleurgesteld
In gesprek met L1 vertelt de zwemster uit Venray teleurgesteld te zijn dat de oversteek uitgesteld moet worden. Haar vader, coach en vriend waren daarvoor op het laatste moment naar Dover gekomen. Woensdagavond kreeg ze te horen dat er ook donderdagmorgen niet gestart gaat worden. "Op het moment ziet het er nog goed uit, maar de kapitein en anderen denken dat het weer vanavond gaat veranderen en er zware windstoten gaan komen."

Slechter
Volgens de 27-jarige Dreesens zien de andere dagen er nog slechter uit en wordt het weer waarschijnlijk pas na het weekend beter. "De kapitein ziet geen kans om de komende dagen te starten, maar zal mij op de hoogte houden mocht het weer in positieve zin veranderen."

Volgende week donderdag
De Venrayse zwemster blijft tot en met volgende week donderdag in Engeland om te rusten en te trainen en hoopt voor die tijd de oversteek zwemmend te kunnen maken. Op die dag eindigt de periode waarin zij toestemming heeft van de organisatie om de overtocht te maken.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen