Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer volle achtbanen in Toverland: 'Mag van de instanties'

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 12:05

Bezoekers van Toverland staan weer ietsje minder lang in de rij. Het pretpark heeft namelijk besloten dat de anderhalve meter afstand in drie achtbanen en de wildwaterbaan niet meer hoeft. Daardoor worden alle zitplaatsen in de attracties weer opgevuld.

Eerder liet Toverland steeds een rij leeg tussen huishoudens, om te voldoen aan de anderhalvemetermaatregel. Maar dat is niet meer nodig, zegt een woordvoerster van het pretpark tegen pretparkblog Looopings.

'Afstand minder dan anderhalve meter'
"De afstand tussen de rijen is daar feitelijk inderdaad net iets minder dan anderhalve meter", aldus de zegsvrouw. "Maar dit is goedgekeurd door de officiële instanties. Het is in goed overleg besloten." Mondkapjes of andere beschermingsmiddelen zijn door het park daarbij niet verplicht gesteld aan passagiers en medewerkers van achtbanen Troy, Toos-Express en Dwervelwind.

Bij vergelijkbare achtbanen in concurrerende Nederlandse parken, bijvoorbeeld in de Efteling en Walibi Holland, blijven op dit moment nog wel rijen leeg tussen huishoudens meldt het pretparkblog.

Wildwaterbaan
Bij de achtbanen Fenix en Booster Bike zitten de karretjes wel minimaal op anderhalve meter, dus daar werden alle rijen al gebruikt. Volgens Looopings mogen in de wildwaterbaan nu ook meerdere gezelschappen plaatsnemen. Medewerkers vragen wel eerst aan gasten of ze dat bezwaarlijk vinden.

Pretparkdirecteur kritisch over 1,5 meter
Toverland-eigenaar Jean Gelissen sr. is geen fan van de social distancing. Vorige maand liet hij al weten dat als het aan hem lag, die 'statistische anderhalve meter' in de open lucht zo snel mogelijk op een verantwoorde manier moest verdwijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen