Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer volle achtbanen in Toverland: 'Mag van de instanties'

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 12:05

Bezoekers van Toverland staan weer ietsje minder lang in de rij. Het pretpark heeft namelijk besloten dat de anderhalve meter afstand in drie achtbanen en de wildwaterbaan niet meer hoeft. Daardoor worden alle zitplaatsen in de attracties weer opgevuld.

Eerder liet Toverland steeds een rij leeg tussen huishoudens, om te voldoen aan de anderhalvemetermaatregel. Maar dat is niet meer nodig, zegt een woordvoerster van het pretpark tegen pretparkblog Looopings.

'Afstand minder dan anderhalve meter'
"De afstand tussen de rijen is daar feitelijk inderdaad net iets minder dan anderhalve meter", aldus de zegsvrouw. "Maar dit is goedgekeurd door de officiƫle instanties. Het is in goed overleg besloten." Mondkapjes of andere beschermingsmiddelen zijn door het park daarbij niet verplicht gesteld aan passagiers en medewerkers van achtbanen Troy, Toos-Express en Dwervelwind.

Bij vergelijkbare achtbanen in concurrerende Nederlandse parken, bijvoorbeeld in de Efteling en Walibi Holland, blijven op dit moment nog wel rijen leeg tussen huishoudens meldt het pretparkblog.

Wildwaterbaan
Bij de achtbanen Fenix en Booster Bike zitten de karretjes wel minimaal op anderhalve meter, dus daar werden alle rijen al gebruikt. Volgens Looopings mogen in de wildwaterbaan nu ook meerdere gezelschappen plaatsnemen. Medewerkers vragen wel eerst aan gasten of ze dat bezwaarlijk vinden.

Pretparkdirecteur kritisch over 1,5 meter
Toverland-eigenaar Jean Gelissen sr. is geen fan van de social distancing. Vorige maand liet hij al weten dat als het aan hem lag, die 'statistische anderhalve meter' in de open lucht zo snel mogelijk op een verantwoorde manier moest verdwijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen