Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer twee nertsenbedrijven met corona besmet

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 21:16

Opnieuw zijn twee besmettingen op nertsenbedrijven gemeld, in de Brabantse gemeenten Sint-Anthonis, en Gemert-Bakel, tegen de Limburgse provinciegrens aan.

Op deze bedrijven is het coronavirus aangetroffen, melden ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer.

Besmette bedrijven geruimd
Vorige week zijn 570.000 nertsen op 13 bedrijven vergast wegens besmettingen met het coronavirus. Dat gebeurde ook op twee besmette bedrijven in Limburg. Het gaat om een bedrijf in Ysselsteyn met 40.000 nertsen en een bedrijf in Castenray met 60.000 dieren. Beide bedrijven zijn van nertsenfokker Rob Martens uit Horst.

Lees ook: Met coronavirus besmette nertsen in Castenray geruimd

Besmetting van nerts op mens
Uit onderzoek is gebleken dat nertsen ook mensen kunnen besmetten. Uit angst dat er 'reservoirs' ontstaan onder nertsen waarin het virus blijft bestaan, ook als het coronavirus onder mensen straks nauwelijks meer voorkomt, is besloten dat besmette bedrijven worden geruimd.

Meldplicht
Houders die ademhalingsproblemen of oversterfte constateren bij hun nertsen, zijn verplicht dit te melden. Vervolgens wordt onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van een besmetting.

Lees ook: Dierenarts: 'Goed dat besmette nertsen nu geruimd worden'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen