Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer te druk in het Griendpark: Maastricht gaat ingrijpen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:45

De gemeente Maastricht gaat de drukte in het Griendpark aanpakken. Het was daar woensdagavond opnieuw te druk.

Volgens de gemeente verzamelden zich zo'n honderd tot tweehonderd mensen op de trappen langs de Maas die genoten van de late avondzon.

'Opties worden bekeken'
Samen met de politie wordt er bekeken hoe de gemeente dit probleem gaat beteugelen. "We vinden het heel vervelend om in te grijpen, maar we hebben er niks aan als het iedere week raak is. Diverse opties worden nu nog bekeken", zegt een woordvoerder van de gemeente Maastricht.

De trappen, een populaire plek
Als de avond aanbreekt, worden de coronavakken op de trappen - die de gemeente zo'n twee weken geleden heeft aangebracht - gevuld met groepen mensen. "Het is een hotspot in de avonduren, maar iedereen moet zich aan de geldende coronamaatregelen houden", aldus de gemeente.

Onrustige sfeer
De politie kwam woensdagvond met meerdere eenheden en politiehonden ter plaatse om het park te ontruimen. "Er hing een onrustige sfeer en de anderhalve meter afstand werd niet goed bewaard", laat een woordvoerder van de politie weten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Lees ook: Politie ontruimt Griendpark opnieuw vanwege drukte

Uit de hand gelopen ontruiming
Het is niet voor het eerst dat het te druk is in de Griend. Dinsdagavond stuurde de politie mensen weg, omdat ze zich niet aan de anderhalvemeterregel hielden. Eind mei liep een ontruiming zelfs uit de hand. Enkele mensen keerde zich tegen de politie. Agenten werden uitgescholden, en met stenen en glazen bekogeld. Bij het schoonvegen van het park heeft de politie vier mannen en een vrouw in de boeien geslagen.

Lees ook: Aanhoudingen bij ontruiming park Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen