Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer schoten gehoord tijdens klopjacht op Belgische militair

Geplaatst opdonderdag 20 mei 2021 - 11:54

Er lijkt opnieuw geschoten te zijn tijdens de grootschalige klopjacht op een voortvluchtige en zwaarbewapende militair in de Belgisch-Limburgse bossen.

Eerdere schoten woensdagavond zijn mogelijk gelost door de gezochte Jürgen Conings, zegt een bron tegen VRT Nieuws.

Kort salvo
Belgische verslaggevers ter plaatse meldden donderdagochtend een kort salvo te hebben gehoord. De politie wil tot dusver niets kwijt over beide voorvallen, ook niet of het inderdaad om schoten ging.

L1

Lees ook: Massale inzet politie en leger bij jacht op gewapende man

Derde dag
Honderden agenten en militairen speuren al voor de derde dag in de bossen tussen Genk en Maasmechelen, enkele kilometers van de Nederlandse grens, naar Conings. Ze gaan er nog altijd van uit dat de zeer ervaren schietinstructeur een machinepistool en een kleiner handvuurwapen draagt.

Niet naar school
Tientallen ouders in de omgeving houden hun kinderen thuis van school, zeggen schooldirecteuren tegen Het Nieuwsblad. Het zou vooral gaan om gezinnen met een migratie-achtergrond. Dat begrijpen de scholen wel, omdat Conings extreemrechtse denkbeelden koestert en heeft aangekondigd nu naar de wapens te grijpen.

Moskeeën in de buurt worden bewaakt door de politie.

Lees ook: Klopjacht op Belgische militair: enorme file op snelweg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen