Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer problemen met naftakraker Chemelot

Geplaatst opzondag 27 oktober 2019 - 22:24

Er zijn zondagavond opnieuw storingen bij het opstarten van een naftakraker op Chemelot in Sittard-Geleen.

Omwonenden melden dat ze overlast ondervinden van fakkelen en een zwaar bulderend geluid.

Dezelfde
Volgens Chemelot gaat het om dezelfde installatie die afgelopen week zorgde voor trillende ramen en licht- en geluidsoverlast. Chemelot meldde zondagochtend dat de storing was verholpen, maar liet zondagavond weten dat zich bij het opstarten opnieuw 'onvoorziene verstoringen hebben voorgedaan'.

Niet bekend
"We werken er op dit moment aan de verstoringen te verhelpen en de naftakraker weer volledig in bedrijf te nemen", bericht Chemelot op haar website. Het is niet bekend hoe lang de overlast nog zal duren.

Lees ook: Storing naftakraker verholpen: 'Excuses voor overlast'

Klachten
Een woordvoerder van Chemelot laat weten dat er veel klachten binnenkomen en dat het daardoor kan gebeuren dat de klachtenlijn van Chemelot even niet bereikbaar is. Ze vindt het ongelukkig dat het bericht van zondagochtend niet bleek te kloppen. "Wij baseren ons op informatie die Sabic ons verstrekt."

Complex
Maar volgens Sabic is geen sprake van een vergissing. "Normaal duurt zo'n opstartproces een week. Het probleem was opgelost, maar we zijn vervolgens tegen iets anders aangelopen. Het is een complex proces, waarin je altijd tegen een onvoorzien probleem kunt aanlopen."

Overlast
De naftakraker maakt grondstoffen voor onder meer kunststoffen en kunstmest en lag zes weken stil voor groot onderhoud. Begin deze week werd hij opnieuw opgestart. Dat zorgt al de hele week voor veel overlast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen