Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer poeder uitgestoten door fabriek Chemelot

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 5:42

De omgeving van het Chemelot-terrein in Geleen is voor de derde keer binnen een maand tijd vervuild met poeder.

Het spul werd vroeg in de ochtend uitgestoten door een chemische fabriek van Sabic, toen daar door nog onbekende reden een veiligheidsklep openging. Volgens omwonenden was daarbij een hard, bulderend geluid te horen.

Stilgelegd
De fabriek die het poeder over de omgeving blies, is voorlopig stilgelegd. Wat de precieze oorzaak van de uitstoot is, wordt nu onderzocht. Volgens een bericht van Chemelot is het poly-ethyleenpoeder afwasbaar met water en zeep. Polyethyleenpoeder is een grondstof voor kunststof.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat Geleen door opgeschrikt door een poeder dat is uitgestoten door een van de Chemelot-fabrieken. Ruim twee weken geleden gebeurde namelijk precies hetzelfde, net als vier weken geleden.

Lees ook:
- Fabriek op Chemelot stoot poeder uit
- Wit poeder bedekt Geleense wijk Lindenheuvel

Het incident van donderdagochtend volgt na een aantal weken met incidenten op het Chemelot-terrein. Naast de eerdere poeder-uitstoot heeft de omgeving de afelopen tijd ook te maken gehad met stankoverlast uit een grote nafta-tank. Ook kwam er een flinke roetwolk vrij, en woedde er brand in een kantoorunit.

Lees meer over Chemelot

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Storing op Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten
Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Sabic zegt sorry met chocolaatjes
Bruine rookpluim door opstarten Chemelot-fabriek
Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Overlast door opstarten naftakraker voorbij
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen