Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer poeder uitgestoten door fabriek Chemelot

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 5:42

De omgeving van het Chemelot-terrein in Geleen is voor de derde keer binnen een maand tijd vervuild met poeder.

Het spul werd vroeg in de ochtend uitgestoten door een chemische fabriek van Sabic, toen daar door nog onbekende reden een veiligheidsklep openging. Volgens omwonenden was daarbij een hard, bulderend geluid te horen.

Stilgelegd
De fabriek die het poeder over de omgeving blies, is voorlopig stilgelegd. Wat de precieze oorzaak van de uitstoot is, wordt nu onderzocht. Volgens een bericht van Chemelot is het poly-ethyleenpoeder afwasbaar met water en zeep. Polyethyleenpoeder is een grondstof voor kunststof.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat Geleen door opgeschrikt door een poeder dat is uitgestoten door een van de Chemelot-fabrieken. Ruim twee weken geleden gebeurde namelijk precies hetzelfde, net als vier weken geleden.

Lees ook:
- Fabriek op Chemelot stoot poeder uit
- Wit poeder bedekt Geleense wijk Lindenheuvel

Het incident van donderdagochtend volgt na een aantal weken met incidenten op het Chemelot-terrein. Naast de eerdere poeder-uitstoot heeft de omgeving de afelopen tijd ook te maken gehad met stankoverlast uit een grote nafta-tank. Ook kwam er een flinke roetwolk vrij, en woedde er brand in een kantoorunit.

Lees meer over Chemelot

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Storing op Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten
Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Sabic zegt sorry met chocolaatjes
Bruine rookpluim door opstarten Chemelot-fabriek
Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Overlast door opstarten naftakraker voorbij
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen