Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer plofkraakauto met mogelijk explosief: woningen ontruimd

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 6:21

De politie heeft maandagochtend in Venlo een auto aangetroffen die mogelijk is gebruikt bij een plofkraak in Duitsland. Omdat er mogelijk explosieven in zouden zitten, zijn een aantal adressen van de Gebroeders Wienerstraat ontruimd.

Het voertuig zou eerder deze ochtend zijn gebruikt bij een plofkraak in het Duitse Essen, laat de politie weten. Daarna is de politie begonnen met controles langs de grens.

Explosief
De politie kwam rond 04:45 uur uit bij de auto in Venlo. De omgeving is vervolgens afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt de auto waarin een ontstekingsmechanisme is gevonden. Mogelijk zijn er ook nog andere explosieven aanwezig in het voertuig. De mensen die hun woning moesten verlaten, zijn ondergebracht bij tuincentrum Leurs in Venlo. Hoeveel dit er zijn, is onduidelijk.

Eerdere plofkraak
Daarbij werd ook de omgeving onderzocht waar vorig jaar september een auto werd gevonden die ook betrokken was bij een vergelijkbare plofkraak. Dat voertuig was toen gebruikt bij een plofkraak op een geldautomaat in L√ľnen, bij Dortmund. Daarbij werd de auto ook achtergelaten op de Gebroeders Wienerstraat. Omdat toen een explosief in het voertuig lag, werd een flat ontruimd.

Lees ook: Vluchtauto plofkraak ontdekt in Venlo: woningen ontruimd

De politie heeft nog niemand aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen