Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer onderwijsstaking: bijna 240 scholen in Limburg doen mee

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 6:00

Leraren gaan donderdag en vrijdag weer staken waardoor in Limburg bijna 240 scholen gesloten zijn. Scholieren moeten dus ergens anders verblijven en dat kan op verschillende plekken.

De leraren leggen het werk neer omdat er nog steeds geen structureel extra geld is voor het onderwijs.

Uitdaging
Nu er dus opnieuw gestaakt wordt, staan ouders weer voor de uitdaging om hun kinderen ergens anders onder te brengen. Vaak wordt uitgeweken naar de kinderdagopvang. Maar een aantal partijen hebben de smaak te pakken en maken weer van de gelegenheid gebruik.

Zwembad of museum
Zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard vult het bad om kinderen zo de mogelijkheid te bieden om te zwemmen op hun schoolvrije dagen. Ook het Limburgs Museum in Venlo grijpt de stakingsdagen aan voor een speciale actie. Leerlingen tot 18 jaar mogen gratis het museum bezoeken.

Toverschool
Voor pretpark Toverland in Sevenum is de staking een reden om zelf een speciale Toverschool Expo te openen. Kinderen krijgen een technische tentoonstelling te zien met onder andere achtbaankarretjes en -onderdelen.

Wel open
Niet alle scholen in Limburg zijn donderdag en vrijdag dicht. In Leunen en Venray kunnen de kinderen evengoed naar school worden gebracht. Want basisscholen De Meent en De Bongerd grijpen de staking juist aan om middelbare scholieren die overwegen om leraar te worden een dagje te laten meelopen. Verder biedt Petje Af Zuid-Limburg extra opvang in Geleen aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn verschillende lessen over beroepen, waarbij een bezoek wordt gebracht aan een supermarkt, kledingwinkel en restaurant.

Niet uniek
Het is niet voor het eerst dat de deuren van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs dichtblijven vanwege een staking. Dat gebeurde al drie keer eerder. De laatste keer was op 6 november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen